Pollenallergi

 
Förra veckan var vi hos veterinären med Leica. Hon är nämligen allergisk mot gräspollen, vilket yttrar sig i form av klåda och utslag. Tidigare två vårar har klådan varit ganska lindrig och vi har själva kunnat stilla den med klåddämpande schampo. Den här våren kom det dock lika explosionsartat som våren och hon fick väldigt fula utslag samt en enorm klåda. Jag ringde direkt till veterinären för skulle det fortsätta så skulle vi behöva hjälp med medicin. Leica fick gå helklädd dygnet runt samt badas i klådstillande schampo fram tills veterinärbesöket. Under tiden det har varit dåligt väder har dock klådan varit väldigt lindrig och hon har sluppit bad och kläder, men det kommer nog fler pollenvågor när vädret blir finare igen. Så igår började vi ge Atarax, antihistamin i oral lösning och vi hoppas att det kan hjälpa henne under den värsta perioden. 

Såhär såg Leica ut på magen samma dag som jag ringde veterinären.

 
Leica har för övrigt blivit nakenhund igen. Eftersom att hon hade kläder dygnet runt så fungerade det inte längre med päls. Vilken tur att det ändå började bli årstid för en nedklippning. Såhär ser hon numera ut :) 

 
Frika

Kommentarer
Postat av: Cia - Tasskompassen

Men, så hittade man Sveriges snyggaste kines här plötsligt :D Satt och sökte på hur man mal sitt eget benmjöl och så plopp så dök hon upp :P Såg henne på insta för någon vecka sen också!

Svar: Haha :D Hon tackar så hjärtligt för komplimangen! Dina finingar går inte av för hackor heller :D
Fredrika Essgärde-Wass

2014-05-20 @ 11:54:24
URL: http://tasskompassen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0