Fodax, Halla, Priima & Ebafarmen = Pälsfarm

Idag gick Djurättsalliansen ut på Facebook med uppgifter om att färskfoderföretagen Fodax, Halla, Priima och Ebafarmen även bedriver pälsfarmar. De gick först ut med att även MUSH skulle bedriva pälsfarm men då det var ett felaktigt påstående tar de tillbaka det. Jag har tidigare pratat med MUSHs VD angående detta och såhär skriver han på MUSHs Facebooksida:

"Vår vd:s svar till diskussionen angående vår koppling till djurpälsfarmningen: 

Varken företaget Oy MUSH Ltd eller dess ägare är verksamma inom mink- eller rävfarmning, och vi säljer inte heller våra produkter till dessa farmer, utan endast till katter och hundar. Vår företagshistoria sträcker sig tillbaka till 80-talet, och vi har haft olika ägare genom åren. Fram till sommaren år 2011 ägdes MUSH (tidigare MUSCH) av AB SJV-Produkt Oy, som också var verksamma inom pälsfarmning. Sedan år 2011 ingår MUSH i Snellman-koncernen, en finsk livsmedelskoncern. Ända sedan ägarbytet har vi valt att satsa helhjärtat på BARF, eftersom vi tror att det är den mest naturliga och bästa möjliga mat för hundar.

I Finska österbotten är pälsdjursfarmningen en stor näringsgren och det går att hitta släktskap från företaget till personer som äger pälsdjursfarmer. Jag har själv nära släktskap till ägare av pälsfarm,men jag vill ändå understryka att genom att stöda MUSH så stöder ni inte pälsdjursfarmning. Bolaget Oy MUSH Ltd har inga ekonomiska intressen i den branschen.

Härmed bjuder vi in Djurrättsalliansen på besök till vår fabrik i Jakobstad, så att vi tillsammans kan diskutera detta på ett öppet sätt.

Med vänliga hälsningar 
Magnus Pettersson, vd Oy MUSH Ltd"


Det går även att hitta uppgifter om att Klass skulle bedriva pälsfarm men enligt Djurrättsalliansen har de lagt ner den verksamheten.

Jag själv har aldrig gett mina hundar foder från Fodax, Halla, Priima eller Ebafarmen just av den anledning att jag inte vill stödja pälsfarmar. Att det år 2014 i Sverige fortfarande är lagligt att bedriva pälsfarmar är för mig obegripligt. Inte nog med att man föder upp djur endast för pälsens skull, hanteringen är även inhuman. 

I videon nedan kan ni se hur minkarna på minkfarmarna i Sverige har det.Frika

Kommentarer
Postat av: Isabelle

Usch, stackars minkar :(

Svar: Ja usch ja :(
Fredrika Essgärde-Wass

2014-01-21 @ 18:43:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0