3 cm

Sedan Aiko blev magsjuk har han tappat 3 cm runt midjan och 1 cm runt bröstet. Han behövde gå ner i fettmassa och han får gärna tappa lite till då han på grund av sin reumatism hellre ska vara smal än tjock, men det har gått väldigt fort. Han har nog även tappat en del muskler då han har tvingats ta det lugnt. Översta bilden är tagen för tre veckor sedan och nedersta bilden är tagen idag på hans 5-årsdag.
Idag gjorde vi även en spännande upptäckt. Jag hade läst om det innan och hoppades att det kunde vara så enkelt men jag ville inte hoppas på för mycket. Kokt kött ger lägre pH i urin hos hund än rått kött. Igår kväll fick Leica endast kokt torsk just för att vi skulle se hur hennes pH reagerade. Hon fick varken Uro-Pet eller nyponpulver som är pH-sänkande och ändå hade hon idag på morgonen ett pH på 6.5. Aiko som endast fick kokt torsk och ris hade ett perfekt pH på 6.2. Ikväll lägger vi till nyponpulver i Leicas mat, imorgon kväll benmjöl, och efter det provar vi att tillaga andra köttsorter för att följa hur Leicas pH ändrar sig dag för dag. Fortsätter det att fungera såhär bra så kommer vi fortsätta att koka hundarnas mat, eller åtminstone delvis. Till Leica för pH-värdet och till Aiko för gastriten.

Aiko mår för övrigt mycket bättre och vi har trappat ned till tre mål mat om dagen vilket fungerar fint. Vi har även slutat med magmedicinerna. Helt återställd är han inte och det ser man på hans uttryck på bilderna ovanför. Dock är han på god väg, han leker och busar igen och han sover på rygg, vilket han inte skulle ha gjort om han fortfarande hade ont i magen. Nu hoppas vi innerligt att han inte får något mer återfall av sin gastrit. 

Frika

Kommentarer
Postat av: Maria

Otrolig skillnad! Så fin han är! Och din kines har det vackraste ansikte jag sett på kines!

Svar: Tack så mycket :D Jag kan bara hålla med, men jag är förstås partisk också ;D
Fredrika Essgärde-Wass

2013-09-27 @ 11:45:35
URL: http://theycallmemad.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0