Styckfrysa

För ett tag sedan snappade jag upp ett mycket användbart tips i världens bästa Facebookgrupp BARF och färskfoder till hund & katt. Tipset handlade om att styckfrysa hundarnas kött genom att lägga alla köttbitar i en påse i frysen och en gång i timmen tills köttet är helt fryst ta upp och skaka påsen. På så sätt fryser inte bitarna fast i varandra och jag kan då väga upp hundarnas mat inför varje måltid istället för att som jag innan gjorde, vägde upp och portionerade köttet i plastpåsar innan det hamnade i frysen. Att styckfrysa på det här sättet är helt klart både smidigare och bättre för miljön, då jag inte behöver använda alla dessa plastpåsar jag tidigare använde. 

Vi har nog även kommit på varför Leicas pH-värde varierade så mycket under de tre dagar vi gav henne nötkött. Skillnaden mellan hur vi tillagade kycklingen och nötköttet var att kycklingen var kokt i kastrull och nötköttet i micron. Vi tog upp en portion nötkött vid varje tillfälle och tillagade den enskilt i micron. Detta har antagligen påverkat köttet på olika sätt mellan de olika gångerna. Vi bestämde oss då istället för att ta upp allt nötkött vi hade i frysen och koka det på spisen. Igår till kvällsmat fick Leica då alltså av det nötköttet och dagens morgonurin gav oss ett fint resultat på 6.5 i pH. Vi provar även att ge henne nötkött ikväll och ligger även morgondagens morgonurin runt 6.5 så går vi över till att prova en annan köttsort. Vi inhandlade även späck igår som Leica just nu får rå till köttet. Detta för att en del fett försvinner från köttet under kokningen. Leica har sedan vi började med kokt kött väldigt fort gått ned i vikt och som jag tidigare skrev får hon inte gå ner mer. Även späcket är nu styckfryst och fördelningen är 32 gram kött och 8 gram späck till kvällsmat.

I skrivande stund puttrar det på spisen. Det fläskkött vi hade i frysen fyller nu vår största kastrull och när det har kokat färdigt ska även det styckfrysas. De övriga köttsorterna ska även de få kokas och styckfrysas. Jag är med andra ord inte sysslolös idag :) 

Här nedan ser ni det kokta och styckfrysta nötköttet.

 
Frika

Kommentarer
Postat av: Kelly

Äter hon sånt foder varje dag? Har själv funderat på att sluta medmtorrfoder

Svar: Båda hundarna äter BARF som du kan läsa mer om här http://hundi.blogg.se/2013/august/barf.html :)
Mina hundar äter dock en variant anpassad efter just dem då de båda har vissa problem. Just nu får de även Mush BARF Vaisto som är färdigmald BARF, men det är bara tillfälligt :)
Fredrika Essgärde-Wass

2013-10-08 @ 04:14:12
URL: http://needmyown.blogg.se
Postat av: Frufilosofi

Hej hej =) hitta hit genom FB gruppen =)- Undran, lagar du maten till dom? Jag ger MUSH men Agnes är mer förtjust i färskt hehe. Men jag är så osäker på hur mycket av allt hehe. Jätte fin blogg annars, ha en bra dag. kram

Svar: Hej :) Färskt är ju helt klart att föredra men mina två har diverse problem som underlättas av att köttet är kokt. Tack så mycket :D
Fredrika Essgärde-Wass

2013-10-11 @ 10:09:46
URL: http://theswedes.blo.gg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0