Storkok, Frysrensning & Organisering

Just nu står det och puttrar på spisen. Jag kokar gristunga. Ute på balkongen står nykokt lamm och svalnar. Sedan ska torsken, nöthjärtat och kycklingen kokas. Igår rensade jag frysen och kastade en hel del. Jag sorterade även köttet i gamla godislådor som sambon tagit med sig hem från jobbet. Nu ska det bli ordning och reda i frysen och framförallt lite bättre med plats. Hela nedre facket i frysen är full med Bravo Vilt som ska få flytta till sambons syster och förhoppningsvis glädja hennes hund. Det måste nämligen ut för nästa vecka får jag hem 10 kg renputs från Kiruna. Jag och ca 15 andra BARFare här från Stockholmstrakten har lagt en gemensam beställning från Thornéus Renprodukter och vi ser alla fram emot att få hem vår hundmat. Jag är nog dock inte ensam om att grubbla över hur allt ska få plats i frysen, för frysbrist är nämligen det som vi BARFare lider av mest. Men det SKA gå, det har jag bestämt ;)

Leica har nu ätit lever två kvällar i rad, första gången tillsammans med grishjärta, späck och vatten. Morgonen därpå låg hon på 6.0 i pH. Igår kväll var andra gången med lever, då tillsammans med fläsk, späck och vatten. I morse låg hon på 6.2 i pH. Lever har alltså en väldigt positiv effekt på Leicas urin. Det ska bli spännande att se hur Leicas urin imorgon ser ut efter kvällens nöt, späck, vatten och benmjöl. Jag tror att kalcium gör urinen ganska kraftigt basisk, men det återstår att se. 

Nu är det dags att ta in lammköttet och börja skära det i mindre bitar. Jag har nog att göra hela kvällen :) 

Frika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0