Morgonrutin

Jag kan inte låta bli att undra vad mina grannar tänker om mig, som varje morgon samlar urin från Leica i ett plastglas. Att Leica numera är så van att hon inte reagerar när jag trycker in plastglaset under hennes urinstråle gör nog inte saken bättre. Nåväl, det är fritt fram att fråga om man undrar ;)

Vi har sedan vi upptäckte att kokt kött ger ett lägre pH-värde i Leicas urin börjat om lite från början med att föra statistik över hur hennes pH reagerar på olika råvaror och tillskott. Morgonmålet kommer att se likadant ut alla dagar under "testperioden" och då får hon Mush-köttbullar samt 1 dl vatten. Vatten får hon för att urinen ska spädas ut. Anledningen till att hon får just Mush och inte vår egen BARF är för att hon med Mush får en komplett måltid som ser precis likadan ut varje dag. Där får hon tre olika köttsorter och alla nödvändiga vitaminer och mineraler. Det är alltså mycket smidigare just nu än att jag själv ska sätta ihop en så varierad liten måltid. Under kvällsmålet kommer det att bli lite vitamin- och mineralfattigt då hon just nu endast får en kokt köttsort i taget och inget mer, förutom 1 dl vatten som hon även får på kvällen. En fullvärdig kost kommer dock efterhand och hon klarar sig en liten period utan det, även om det såklart inte är optimalt. Anledningen till att det är just kvällsmålet som är "testmålet" är för att det gör mest skillnad på morgonurinen som är den vi testar. 

I måndags, tisdags och onsdags fick Leica 2 Mush-köttbullar och 1 dl vatten till frukost. Till kvällsmat fick hon ca 40 gram kokt kyckling och 1 dl vatten. Under dessa dagar låg hon på stadiga 6.5 så vi bestämde oss för att korta ned "testperioden" till två dagar. Torsdag och fredag blev det 40 gram kokt nötkött och 1 dl vatten till kvällsmat. Vi bestämde oss också för att öka frukosten till 3 Mush-köttbullar då mycket utav kvällsmålets fett försvinner under kokningen och Leica inte får gå ner mer i vikt nu. Fredagens morgonurin låg på mellan 6.3 och 6.4 (det var väldigt svårt att avgöra) och dagens morgonurin låg på 6.0. Varför det har blivit ett så stort hopp vet vi inte då hon fick samma mat båda dagarna. Därför valde vi att ge henne kokt nötkött även idag för att se vad morgondagens urin visar. 

Vi ska prova några köttsorter till och då bland annat hjärta. Efter det är det dags att prova med lever som jag ska försöka ge rå. Lever är den största vitaminkällan i hundarnas kost och jag vill inte att Leica ska vara utan den för länge. Även Aiko har varit utan lever nu när han har ätit skonkost. Han har dock försiktigt gått över på BARF igen och i samma veva som Leica ska börja med lever, ska även han det. Leica kommer även att så småningom få prova tillskott som benmjöl/kalk, nyponpulver och fiskolja. Dessa äter Aiko idag till kvällsmålet och även Standardt Led & Brosk samt b-vitamin. Standardt Led & brosk innehåller bland annat glukosamin, msm och kondroitin som alla är viktiga för ledernas funktion. Aiko har tidigare ätit endast glukosamin för sina leder men vi har nu bytt över till Standardt Led & Brosk. B-vitamin får han då han fick lite mjäll i övergången till BARF. Det är inget ovanligt att de får det när man byter foder men jag vill vara på den säkra sidan och hjälpa honom lite på traven. 

Det ska bli intressant att se vad Leicas pH ligger på imorgon och om vi får någon klarhet i hur nötköttet påverkar urinen. Nå, fortsättning följer :) 

Frika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0