Frysen

Eftersom att våra hundar äter kött så förvaras det i frysen. Vi har sedan några månader tillbaka två frysar, men den första är så liten att den knappt är värd att nämna. Med bara den var det omöjligt att ge hundarna den mat de äter nu, så tack och lov att mamma ville bli av med den andra och tog med sig den när hon hälsade på. Båda frysarna behöver frostas av men det får bli i vinter då vi kan ställa ut frysvarorna under tiden. 


Vi börjar uppifrån och ned. Här är den första, gamla frysen som hör ihop med vårt kylskåp. Det är människofrysen, även om den just nu till största del innehåller hundmat. Högst upp ligger vårt kött, det är mestadels ekologiskt kött som jag passar på att köpa på mig när konsum säljer ut det billigt på grund av kort datum. Längst in i det stora facket ligger det några kg renkött som är hundarnas. Till vänster finns lite mer än två limpor Bravo Vilt och till höger min sojaglass :)

 

Längst ned står hundarnas frys. Här i det lilla översta facket finns frysta grönsaker till vänster och fryst nötblod till höger. I det här frysfacket finns längst in två godislådor med vom. I godislådan till vänster finns lever från olika djurslag, just nu bara från gris och nöt. I den högra godislådan ligger oxsvansar. I den svarta glasslådan till vänster finns kycklingmage, i matlådan lite längre in till höger RKB (råa köttiga ben). Och i den lilla pappförpackningen mellan godislådorna längst fram finns viltmästarskav som brukar torkas i ugn och bli hundgodis.Detta fack har jag valt att visa med två bilder. Först ser ni grishjärta, gristunga, späck och oxhjärta i glasslådorna. Under dem i godislådor finns nöt, fläsk, fisk och lamm. 

 

I nedersta facket som bara är hälften så djup som de andra finns ren och kyckling i varsin godislåda. 

 
Frika

Kommentarer
Postat av: Ninni

Jösses vad välorganiserat! Så prydligt är det INTE i min frys :D

Svar: Haha ja det känns bra :D Nu slipper jag rota bland alla påsar och försöka klura ut vad allt innehåller :P
Fredrika Essgärde-Wass

2013-10-26 @ 01:26:59
URL: http://salukitrix.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0