Mush Julglädje

Mush kommer att dela ut en "köttbulle" MUSH BARF V.A.I.S.T.O (som enligt mig är det bästa helfodret på marknaden) till hemlösa hundar och katter för varje gilla de får på sin Facebooksida. Har du inte gillat deras sida tycker jag att du ska göra det och bidra till att även hemlösa hundar och katter får julmat i år :D

MUSH Julglädje

Frika

Eko

Jag ber om ursäkt för ekot och dammet som fyller bloggen. Under den senaste tiden har jag blivit mycket sämre i mina sjukdomar och har därför inte haft någon ork att blogga. Man har även funnit att jag under dessa 11 år med IBS inte alls har haft IBS utan en inflammatorisk tarmsjukdom. Vilken vet vi dock inte än, men det får vidare undersökningar avgöra. Nog om det, hundarna mår bra i alla fall, förutom att de är aningen understimulerade nu. Aiko har även varit lite dålig i magen till och från ett tag och får därför i en veckas tid äta skonkost så att hans känsliga mage får en chans att återhämta sig ordentligt. 

Hoppas ni alla där ute mår strålande! :) 

Frika

Sked i fickan?

När Aiko var så liten att vi gick på valpkurs frågade instruktören mig under en promenad om jag inte var rädd att Aikos ögon skulle ploppa ut. Jag kunde inte alls begripa vad hon menade. Ploppa ut, varför skulle de göra det? Instruktören förklarade då att hon hade en väninna med en Shih tzu vars ögon stod ut så mycket att hon alltid hade en sked med sig ifall ögonen skulle ploppa ut. 

.. Om nu ögonen mot all förmodan skulle ploppa ut, vad skulle då skeden göra åt det?.. 

Frika

Ultraljud

Idag var vi på Bagarmossens djursjukhus. Igen. Denna gånge gjordes ultraljud på Leica då jag på grund av vissa diffusa symptom har misstänkt pyometra.

Det började runt midsommar då Leica hade ett delat löp. Hon löpte i några dagar och hade sedan två veckors uppehåll innan löpet kom igång igen. Hon har tidigare haft jämna och fina löp med sju till åtta månader emellan och trots att det inte är några konstigheter med delat löp så kändes det inte helt rätt. Därefter har hon mått väldigt bra, varit pigg och glad och är fortfarande. Hon har inga klassiska symtom på pyometra såsom flytningar, ökad törst, ökad urinering, feber o.s.v. utan hon ser till synes väldigt frisk ut. 

Dock har hon inte betett sig som vanligt. Hon har varit lite omotiverat grinig mot Aiko de senaste veckorna och i samband med det började Aiko bete sig som att hon var på väg att börja löpa. Löpa ska hon inte göra förrän i januari-februari så mina misstankar om pyometra började väckas redan då. Då Aiko igår betedde sig som att Leica var i höglöp och till och med försökte para henne så bestämde vi oss för att åka in och kolla upp det. 

Tack och lov såg både livmoder och äggstockar fina ut på ultraljudet, även om det var svårt för veterinären att finna dem på lilla Leica. Mina misstankar är dock inte borta. Min magkänsla säger fortfarande att det är början på pyometra och jag kommer att vara observant på eventuella nya symtom och på de hon redan har. 

Leicas släkting hade samma symtom och där fanns pyometra, även om man inte upptäckte det vid första veterinärbesöket. Jag har även hört om andra i rasen som också har haft pyometra med diffusa symtom där det inte upptäcktes vid första veterinärbesöket, så jag kommer fortsätta att vara observant så länge min magkänsla säger att något inte stämmer.

Frika

RSS 2.0