Fullt upp

Hej alla bloggläsare! 

Det var längesedan jag bloggade nu, det på grund av att jag har haft fullt upp. Här kommer i alla fall en sammanfattad uppdatering om vad som har hänt de senaste veckorna.

Aiko har varit hos sjukgymnasten som förklarade lite mer ingående om Aikos reumatiska sjukdom och diskarna i ryggen. Aikos kropp åldras väldigt fort, de diskar som är förkalkade sitter högt upp i ryggen och när det gäller hundar finns det inte så mycket information gällande detta ännu. Sjukgymnasten arbetade dock även med människor och förklarade att problem med diskar högt upp i ryggen brukar för människor innebära en hel del problem och smärta. 

Aikos extremt felställda framben hör ihop med hans reumatism. Vi har länge misstänkt att alla hans kroppsliga besvär hänger ihop på något sätt och så är fallet. Hans magproblem är troligen också ett resultat av reumatismen, men det har förvunnit helt sedan han började äta kortison. 

Vi har fått ett rehabiliteringsprogram av sjukgymnasten som vi ska göra hemma. Vi kommer alltså inte träffa sjukgymnasten mer, vilket känns skönt då det är dyrt och långt att åka. Aiko ska vattentränas, det vill säga gå i vatten upp till magen. Han ska även tränas med viktmanschetter på bakbenen i snårig mark. På så sätt bygger han upp de muskler i ryggen som han behöver för att underlätta sina ryggproblem. Han ska inte stretchas då det kan göra mer skada än nytta för hans problem. Han ska heller inte simma, hoppa eller gå i trappor. 

Vi ska se om vi kan komma överrens med grannarna om att ha en liten barnpool på baksidan för Aikos vattenträning, då det blir lite långt för honom att gå ned till vattnet varje dag nu i början. Inte nog med att han tappade muskler när han mådde som sämst och knappt orkade gå ut och kissa, kortisonet bryter även ned musklerna i kroppen på honom. Vågen visar att han har tappat ett helt kilo muskler och ett halvt kilo fett. Hans matranson är påökad och vi hoppas att han sätter lite muskler snart. 

Mitt i allt ser Aiko till att spräcka en tand. Den är numera i två delar och vi har fått en operationstid den 30/5 för att ta bort tanden. Han verkar lite besvärad av tanden och är emellanåt lite loj. Det luktar också som att någon har dött i munnen på honom så stackarn har det inte så lätt just nu. Jag hoppas att tiden till operationen går fort. 

Leica den lilla virvelvinden mår i alla fall prima. Idag när vi vattentränade Aiko var hon först ut i vattnet och plaskade nöjt runt :) 


Jag bjuder på en bild på en rävunge (eftersom att jag inte har några nya hundbilder) som tillsammans med sina sju syskon bor utanför stallet. Jag hade turen att få fånga dem på bild häromveckan :)Frika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0