Två turbulenta veckor

De senaste två veckorna har varit lite turbulenta då sambons brorsdotter har legat på sjukhus. Snart ettåriga My har blivit drabbad av diabetes och på grund av inkompetent ambulanspersonal var hon nära att mista livet. Idag har äntligen My och hennes föräldrar fått komma hem och det är för oss dags att lämna tillbaka deras hundar som har huserat här i en vecka. Brumma och Pixel, eller Aldinoff's Brummelisa och Lapseekers Never Stop Trying som de egentligen heter, är två små chihuahuaflickor. Aiko mår så pass bra nu att han fungerar med andra tikar, så länge de inte utmanar ödet det vill säga. 

Här finns en artikel om My.

Idag åkte även min mamma och hennes man hem efter att ha varit här och hälsat på sedan i tisdags. Med sig upp hade de även en frys till oss så nu kan vi äntligen börja BARFa hundarna helt. Lycklig hundmamma och hundar! Chihuahuorna som i vanliga fall äter torrfoder har denna vecka fått färskfoder, något de har varit mycket förtjusta i. 

Vi har kollat hundarnas pH-värde i urinen med en veckas mellanrum. Vid första tillfället hade Leica börjat äta pH-sänkande foder och låg då på 5.9. Aiko däremot låg på 7.1 och vi konstaterade att något, båda eller kombinationen av foder har förhöjt båda hundarnas pH. En vecka senare mätte vi pH-värdet igen. Leica hade nu slutat med pH-sänkande foder och vi väntade på den pH-sänkande pastan istället. Hon åt nu färskfoder och BARF och hennes pH hade skjutit upp till 7.3 och hon hon hade det jobbigt med att kissa då det sved mycket. Hos Aiko hade vi nu tagit bort torrfodret som han vid tidigare koll av pH-värde åt. Även han åt färskfoder och BARF och han hade nu sjunkit till 6.3, alltså en bra nivå. Vi antar att torrfodret var boven för honom men vad Leicas förhöjda pH och struvitkristaller beror på vet vi inte ännu. Imorgon är det dags för ytterligare en koll av pH-värde. 

Nedan följer två gamla bilder på Brumma och Pixel

 
 
Frika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0