Svamp

Det var svamp i Leicas öra, sådan jästsvamp som även finns mellan trampdynor och i mungipor på hundar. Svampen har gjort att det blivit en infektion i örat och Leica behandlas nu med kortisondroppar för att få bort infektionen. Vi fick även med MalAcetic Aural som är en svampförebyggande öronrens. Super även till Aiko som så lätt får problem med svampen i öronen. Att svampen gottade sig lite väl mycket i Leicas öra kan dels bero på att det har varit så fuktigt ute, men också för att hon inte fick i sig tillräckligt med kalcium ett tag. Nu är den i alla fall på väg bort och infektionen börjar lägga sig.

När vi ändå var hos veterinären passade jag på att vaccinera hundarna då det var den tiden på året. Aiko reagerade nog dock lite på vaccinet då han var lite hängig imorse. Hans tandkött var lite ljust och han hade 37.3 i temp vilket var lite lågt. Under dagen har han dock piggnat på sig och verkar nu må bra. 

Jag fick idag hem Standardt Benmjöl och Standardt Fiskolja till hundarna. Det var smaskens tyckte hundarna som nöjda slickade i sig en blandning av benmjöl, fiskolja, nyponpulver och laktosfri mjölk. Aiko fick även glukosamin i sin blandning. 

Vi har minskat mängden Uro-Pet till Leica för att se hur hon reagerade och genast steg hon från ett pH i urinen på 6.0 till 6.8. Vi ska nu testa oss fram med lite olika tillskott och råvaror för att se om vi kan sänka det igen utan hjälp av Uro-Pet. Nu provar vi nyponpulver som är extremt berikat med c-vitamin och ser om det kan ge någon effekt. Lyckas vi inte få bukt på det så ska vi försöka ta oss till en veterinär som inte förespråkar veterinärfoder utan tycker att råutfodring är bra för hundar. Jag hoppas då att veterinären mer grundläggande kan ta reda på varför Leica normalt har så högt pH-värde i urinen, istället för att som många veterinärer gör säga att det enda att göra är att ge veterinärfoder livet ut. Min teori är att hon kan ha någon infektion i kroppen som gör att det har blivit obalans och hon skulle i så fall behöva en antibiotikakur. Men först provar vi oss fram själva och ser vad som händer. 

Idag har jag även bytt över Leicas försäkring från Agria till Folksam. Aikos försäkring är tecknad hos Folksam och de har varit hur bra som helst. När Aiko magnetröntgades så sa veterinären att försäkringsbolaget går in med max 5000. Till vår positiva förvåning gick dock Folksam in med nästan 15 000. De har alltid ställt upp under alla Aikos skador och sjukdomar så för mig finns det ingen anledning att ha kvar Leica hos Agria. Anledningen till att Leica försäkrades i Agria från början var för att de har tandförsäkring, något som kan behövas hos den nakna varianten av Chinese crested dog. De har nämligen genetiskt en försämrad tandstatus och tandförsäkring underlättar under tandbytet om hunden får problem. Med Leica behövde vi aldrig utnyttja tandförsäkringen som tur är. Nu väntar jag på svar från handläggningen av en skadeanmälan hos Agria, då när vi åkte in med Leica då hon kissade blod. Det skulle ta 14 dagar och har i morgon tagit 28 dagar, dubbelt så lång tid. Enda gången jag har behövt Agrias hjälp och jag är inte nöjd med dem. Folksam är helt enkelt bäst! 

Nu ligger hundarna och smaskar på varsin bit av torkad oxtrupe, vilket var ett superbra tugg :)Frika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0