Mat Tisdag 20/8

Frukost Aiko: Kyckling, äggskal, kortison. Leica: Kyckling, äggskal, Uro-Pet
Lunch Oxsvans
Kvällsmat Aiko: Oxhjärta, nyponpulver, glukosamin. Leica: Oxhjärta, äggskal, Uro-Pet

Hundarna fick mycket mat då oxsvansarna var stora, därav skippade vi mjölken. Leica kämpade med sin oxsvans i tre timmar. Hon har lite svårt att tugga kött men hon lyckades till slut göra rent oxsvansen så att det bara var ben kvar och då tröttnade hon. Därav fick hon äggskal även till kvällsmaten. Jag glömde fota både oxsvansarna och kvällsmaten, men jag lovar att komplettera med bilder senare. Här kommer i alla fall en bild på frukosten. 


Frika

Kommentarer
Postat av: Marielle

Hej!
Nu har jag gjort en uträkning för hur stor levergivan skulle bli till min hund, men jag vill bara dubbelkolla så att jag har tänkt rätt.

13 000g (väger 13 kg)
2% av vikten = 260g

5% av det = 13g

Då borde veckobehovet bli 91g, stämmer det?

Sedan undrar jag också om jag kan t.ex. byta ut ett mål torrfoder mot att ge lever istället, och hur mycket bör jag då ge? Eller får hon inte i sig allt hon behöver under en dag då?

Svar: Det stämmer bra :) Det kan du göra, men jag hade blandat det i torrfodret istället men kanske inte ge full giva torrfoder. Vill du bara ge lever en gång i veckan så håll koll på att hon inte får rinniga ögon av att hon får för mycket på en gång. Då kan du behöva dela upp det på fler gånger i veckan. Mina får lever två gånger i veckan men jag vet hundar som måste få ännu fler gånger för att inte få överdos av A-vitamin. Sen är inte 5% det magiska måttet så det kan hända att just din hund behöver mer eller mindre. Man får testa sig fram :)
Fredrika Essgärde-Wass

2013-08-21 @ 13:37:32
Postat av: Marielle

Okej. :) Ja, jag tänker nog dela upp det på i alla fall 2 ggr/vecka till en början och se, så det är nog bäst att blanda det i torrfodret kanske. :)

2013-08-21 @ 14:42:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0