Leica dålig

Tidigt imorse vaknade jag av att Leica kräktes. Hon kräktes magsyra flera gånger och några gånger kom det ingenting alls. Igår fick de grisknorr och eftersom att det tar ungefär fem minuter för Aiko men en timme för Leica att tugga sönder så trodde jag att Aiko hade tagit Leicas bit då båda helt plötsligt var borta. Nu tror jag att Leica har lyckats svälja sin bit hel och att magen hade lite jobbigt att bryta ned den. I början med BARF är det alltid extra jobbigt för kroppen att ta hand om all tung mat då den inte är van. 

Leica tjatade extremt mycket om mat så hon fick lite vom till frukost som är snällt mot magen. Behövde hon kräkas mer är det dessutom skönt att ha något att kräkas upp. Sedan dess har hon varit pigg och glad så det var nog grisknorren som var boven. 

Jag testar mig fram med hundarnas matschema och skriver varje dag upp hur deras bajs är. Är det för hårt och smuligt så har de fått för mycket ben och är det löst så behöver de mer ben. Det är svårt att hitta rätt balans men om några veckor har jag förhoppningsvis lyckats få fram ett bra schema att ha som grund :) 


Torsdag 15/8

Frukost Aiko: Vom, lever, kortison. Leica: Vom, lever, Uro-Pet
Lunch Grisknorr

Mellis Laktosfri mjölk

Kvällsmat Aiko: Oxhjärta, nyponpulver, glukosamin. Leica: Oxhjärta, Uro-Pet


Fredag 16/8

Frukost
Aiko: Lax, nötblod. Leica: Vom, Uro-Pet
Mellis Laktosfri mjölk
Kvällsmat Aiko: Nöt, äggula, äggskal, nyponpulver, glukosamin. Leica: Nöt, äggula, äggskal, Uro-PetNedan följer två dagsfärska bilder på mina hjärtan. Leica är som ni kan se väldigt hårig just nu. Den nakna varianten av Chinese crested dog finns i olika hårighetsgrader och Leica är en hårig variant. De finns hundar med perfekt behåring, det vill säga har endast hår i ansiktet och några få strån längst med ryggen, förutom den perfekta cresten, sockarna och svansen, men de är ganska få. Så de klipps till vardags med klippmaskin, som man klipper pudlar med och som jag klipper Aiko med :) Min nästa nakna CCD ska dock vara av perfekt behåring ^^ 

 


Frika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0