VGW-Sele

För ett tag sedan köpte jag hundarna var sin VGW-sele. Den är utformad för att ge hunden maximal rörelsefrihet och då kopplet fästes i ringen på bringan så kommer hunden att göra en halvvolt mot mig vid drag i kopplet. Det innebär att hunden aldrig får något tryck runt hals och nacke med VGW-selen. 

Aiko som har ont från nacke till svansrot trivs väldigt bra i sin VGW-sele. Aiko går alltid fint i kopplet men då han har ont kan han göra utfall mot andra hundar och han blir även väldigt lätt rädd för plötsliga ljud, vilket innebär ett tryck över hals och nacke vid användandet av halsband. Detta kan jag tänka mig gör väldigt ont på honom. Studier har dessutom visat att halsband, speciellt av strypmodell, trycker på smärtsamma nerver i nacken. Detta gör att hunden ständigt spänner musklerna runt nerverna vid användandet av halsband, för att förhindra smärta. Det leder ofta till spänningshuvudvärk och spända muskler och kan i värsta fall till och med leda till förändringar i halskotpelaren. 

Leica är fortfarande väldigt valpig och är mer eller mindre överallt på promenaderna. Efter att vi börjat använda VGW-selen lugnar hon snabbt ned sig när hon blir för ivrig. Istället för att med halsband fortsätta att dra gör hon med VGW-selen en halvvolt mot mig och jag får då snabbare hennes kontakt. Win-win! 

Den enda nackdelen med VGW-selen till små hundar är att istället för att kopplet hamnar runt rumpan och häver runt hunden om det hamnar på fel sida, så lägger det sig över ryggen och ger ingen effekt alls. Men förutom den lilla detalj så är jag supernöjd med selen!

Så här ser VGW-selen ut på Aiko :)

Frika

Kommentarer
Postat av: Denice

Då passar jag på att fråga dig, eftersom jag också har små hundar (chihuahua och dv, pudel)

Ligger den som den ska över bröstbenet, och långt ifrån armhålorna så den inte ger obehagligt tryck osv?
Min pudel är suuuuperkänslig mot saker som ligger för nära armhålorna, så hon spänner hela bogen för att undkomma det.

Svar: På Aiko tycker jag att den sitter superbra, efter att jag har ställt in den överallt så sitter den över bröstknappen som den ska och ligger inte för nära armhålorna. Som den sitter på bilden sitter den även när han rör sig. Leicas sele är däremot lite för stor runt magen och mellan frambenen så den åker fram lite när hon rör sig. Hon skulle egentligen behöva en storlek mindre att ha när hon är naken för den hon har nu passar jättebra när hon har kläder på sig. Men jag ska försöka modda om den lite så att den passar bättre. Innan du köper så bör du prova på din hund så att du får exakt rätt storlek :)
Fredrika Essgärde-Wass

2013-04-06 @ 13:42:45
URL: http://tassliv.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0