Helgen

I lördags ställde jag Leica i Vallentuna och igår i Österbybruk. Jag är så stolt över min lilla flicka som blivit så duktig. Hon är så glad och framåt och tycker att det är superkul att ställas. Kroppen börjar också bli riktigt fin, det är mycket kvar men hon är på god väg. Hon är fortfarande lite svag i rygg och bakparti, men det kommer, det är jag säker på. Hon utvecklas långsamt i kroppen, min lilla tjej, men det är jag bara glad över. Hon får ta den tid hon behöver :)


Lördag, Domare Martha Heine, Tyskland. Excellent & Andra bästa juniortik
"10 months. Typical head. Good eyes and ears. Good neckline. Typical body proportion. Good angulation in front, medium behind. Good tailset. Correct in skin and coat. Uncoordinated in movement"

Leica var supersprallig denna dag och studsade mest omkring, därav "Uncoordinated in movement". Men så länge hon är glad så är jag glad :D 


Söndag, Domare Sara Nordin. Excellent & Tredje bästa juniortik
"Mkt feminin, härlig storlek. Sött huvud och uttryck. Fina ögon. Ngt avfallande kors, i övrigt normala vinklar. Fina tassar, bra bröstkorg. Smidigt skinn men en del stubb. Rör sig med bra steg fram, aningen underställt bak. Fin crest. Utm. temperament"

Leica var underbar att ställa och jag är så nöjd! Min fina, fina flicka! :D
Domarna var superbra båda två och får jag tillfälle att ställa för dem igen så ska jag verkligen göra det :)


Leica och jag i lördags :)


Leica och jag igår, söndag :)

Frika


Bara för att..

..jag har världens sötaste "ungar"! 

Frika

UTSTÄLLNING

I helgen är det utställning som gäller för Leica och mig. På lördag ska vi till Vallentuna och på söndag till Österbybruk, Frika är taggad! Leica friställer sig supersnyggt nu så Gerard O´sheas tjat om att träna uttryck med Leica har verkligen gett resultat, cred till honom! :)

Så håll tummarna för oss nu ^^ Frika

Hemmagjorda halsband

När jag ändå var i gång med att sy selar så passade jag på att sy varsitt halsband åt mina små. Aiko fick ett brunt med grönt foder och Leica ett grått med rosa foder. Med liten sicksack sydde jag även in deras namn. Så här blev halsbanden :)

Frika

Oliver´s Petfood - Besvikelse

Som jag skrivit förut i här i bloggen så har jag alltid älskat Oliver´s, de har levererat superprodukter och haft hög service. Men något har hänt..

För ett tag sedan beställde jag hundarnas favoritgodis därifrån då de var nedsatta till halva priset. Jag fyllde varukorgen med varor för 275 kr då det är så mycket man behöver handla för, för att få fraktfritt. Jag betalade mina varor för 275 kr men när jag betalat klart upptäcker min sambo att 550 kr dragits från mitt kort. När jag tittar på bekräftelsen ser jag också att alla varor har dubblats. De som jag skulle ha fyra stycken av har blivit åtta stycken. 

Förvirrad och förtvivlad skriver jag till kundservice om händelsen och ber dem att snabbt rätta till det innan de skickar iväg varorna. Dagen efter får jag svar från en otrevlig dansk tjej som skriver att det inte finns någon möjlighet att det har blivit fel på det sättet. Men det har det ju, jag beställde hälften så många varor och skulle betala hälften så mycket. Jag skriver tillbaka och förklarar igen hur det var och blev. Denna gången är det en svensk tjej som svarade och då varorna redan hade anlätt till mig erbjöd hon 35% tillbaka på de extra varorna jag fått och betalat för. 

Inte nog med det. Jag beställde Steak Bites då det är så bra träningsgodis, mjuka och jättelätta att dela. Men varenda steak bites jag fick är hårda som knäckebröd. Så nu sitter jag här med åtta paket steak bites varav ingen är användbar i det syftet de var menade till. 

Vad hände med Oliver´s Petfood?

Frika

Körponny

Idag har Sofie och jag sytt selar till Leica och Pepsi som är anpassade för att dra vagn. Jag gjorde ju en vagn till Aiko, men eftersom att han inte ska dra med tanke på hans ben så får helt enkelt Leica dra den istället. Leicas sele är grå med rosa velourfoder och Pepsis är grå med rött fleecefoder. Leica tyckte att det var superroligt att dra vagn så detta är verkligen en aktivitet för Leica då hon får mer motion än Aiko trots samma promenad :) 

Nu är hon en ponny på riktigt ;)
Leica fick givetvis en liten rosa rosett på sin ;)

Frika

Leica 10 månader

Tiden springer iväg och Leica har hunnit bli 10 månader och så här fin! Mammas prinsessa ♥
Idag har hundarna och jag provat på spår och jag är faktiskt imponerad av mina två. Vi var åtta hundar totalt och alla var superduktiga :) Tack Ellinore för hjälpen! :) 

Frika

Bomb från gårdagen

Igår var Sofie och jag iväg med hundarna och fotade. Först gick vi i skog och mark och sedan åkte vi till sandtaget. Tyvärr var det fullt av getingar i sandtaget så vi gav oss snabbt därifrån. Hundarna fick även springa efter bilen över en åker, Sofie körde och jag satt i bakluckan och höll koll på alla hundar. Snabbt gick det ;) 

Hundarna fick stå fint på en stubbe 


Leicas och Pepsis personligheter på en och samma bild ;)
Min fina pojk ♥
Sofie och Pepsi
Huliganerna!Pepsi råmar


Aiko spriger efter bilen
Tungrulle ;)
I sandtaget, Leica väntar på Aiko ;)

Frika

SGVK Kolbäck

Nu kommer lite bilder från i torsdags då Pepsi ställdes ut. De flesta var väldigt besvikna på tillställningen då de två ringarna låg så långt ifrån varandra att man inte ens såg till den andra. De hade dessutom satt gårdshundsvalparna samtidigt som de vuxna gårdshundarna fast i olika ringar, så de som hade både vuxna och valpar fick springa som små blå mellan ringarna för att hinna med. Vi som höll till i valpringen hann dessutom inte se mycket av de andra hundarna. Och inte nog med det, domaren som Sofie gärna hade velat ställa för och just därför anmälde sig till utställningen, dömde inte valparna. Det gjorde en annan domare som tråkigt nog inte gillade Pepsis typ. Men vädret var fint och människorna trevliga (om än lite besvikna), alltid något ;)

Tina och hennes lilla shop hade premiär på utställningen :) 
Pepsi passade på att smaka på konkurrenten
Sofie ser laddad ut ;P
Finaste Pepsi ♥
Sofalex Rebella
Sofalex Relaxa
Pepsis snygga kullbror, Sofalex Pilgrim Pixson
Vinnarvalpen BIR & BIS4, Kitenga Bumble-Bee
Sofie och Pepsi
Sofia (Kennel Sofalex) med Sofalex Qira & Sofie med Sofalex Partypinglan Pepsi
Pepsi somnade i en back med bäddar i ;)
Sofalex uppfödarklass
Sofalex Partypinglan Pepsi med sin pappa Sofalex Greve Gimson
Kullsyskonen Sofalex Pilgrim Pixson & Sofalex Partypinglan Pepsi med pappa Sofalex Greve Gimson
Kitenga Mystify Matrix, BIR & BIS4Frika

Bilder i mängder

Jag har bilder i mängder att fixa, både från gårdagens utställning och dagens hundmys på åkrar, i skog och sandtag. under tiden bjuder jag på en bild på Leica och Pepsi ;)
Och så kör vi en inzoomning på den också för maximal underhållning ;)Frika

Dagens inlägg

Agilityn går superbra och den flyter på mycket bättre nu än vad den gjorde första gången. Aiko tycker det är så roligt att han struntar i belöningen efteråt, det enda han vill är att köra mer ;) Alla i gänget gör stora framsteg och både Pepsi, Doris och Pysen går som klockor, superkul att se! 

I söndags var det agilitytävling på klubben och givetvis var vi där hela dagen och tittade. Man lär sig otroligt mycket av att titta på alla tävlingsekipage. Mest imponerad blev jag av denna lilla tjejen på åtta år och hennes border collie. De var såå sjukt duktiga! Fler bilder från dagen dyker upp lite senare.
Idag far Sofie och jag med hundarna Pepsi och Leica till Enköping för att stanna hos Tina över natten. Imorgon är det nämligen utställning för Pepsi :) Leica får vara med som hejarklack och Aiko får stanna hemma, han trivs bättre där. 

Nu ska jag försöka mig på att sy en fleecedress åt Pepsi, hon har nämligen vuxit ur sin :P

Frika

Tisdags

Under en tid har sambon och jag delat dator då det har varit strul med min, men nu sitter jag äntligen framför min underbara dator igen (vad min dator inte vet är att jag ska köpa en ny dator, en stationär då min fyra år gammal laptop vill gå i pension från alla krävande program. Men han är högt älskad och skall icke bli bortglömd!). På grund av datorfattigheten har bloggen inte kommit i första hand. Här kommer dock ett litet inlägg med bilder från i tisdags då Sofie med hundarna Kitty och Pepsi, Therese med hunden Pysen, Ellinore med hundarna Ego och Angel och jag med Aiko och Leica tränade lite. Mot slutet kom även Sara med hundarna Doris och Alice. 

Aiko gillade inte att sitta fast och visade sitt missnöje genom att bita i Leicas koppel ;P
Aiko tyckte mycket synd om sig själv och Leica visade tydligt vad hon tyckte om det ;)
Goa Ego :)
Världens sötaste lilla Angel


Thessan och Pysen :)
Partypinglan ^^


Sofie och Pepsi :)


Bästisarna ♥
Leica och hennes stora kärlek Pysen ;)
Bustjejerna ^^

Frika

Officiell debut

I söndags gjorde Leica och jag officiell utställningsdebut i Lidköping. Med oss var Emma och Tuva som även dem debuterade officiellt. Våra flickor var superduktiga och fick båda Excellent. Leica var lite loj för dagen men trots det placerade hon sig som fjärde bästa juniortik, nio månader gammal. Tuva hamnade precis efter oss och skötte sig exemplariskt :) 


Officiell, Lidköpings Arena 6/5 2012. Juniorklass
Domare Antonio Di Lorenzo. Excellent & Fjärde bästa juniortik

"Excellent type, size, proportion. Hindquarters strong. Needs more angulation in stifle. Excellent shoulder, good coat and skin. Excellent feminine expression. The movement is strong, the step could be longer."Världens finaste flickor ♥

Finaste Tuva (Trollmyren's Qaramell)


Frika

Suppleant

Jag sitter nu som suppleant i Crestednetworks styrelse och som jag skrivit förut så arbetar Crestednetwork för tillfället med ett ögonprojekt där målet är att ta fram ett dna-test för Pigmentös Chorioretinopati. För att ögonprojektet ska kunna gå vidare i sitt arbete behövs blod. Forskningen behöver alltså blod från hundar över sex år, både helt friska och diagnostiserade med retinopati. Så har ni eller vet någon som har hundar som passar in i beskrivningen, snälla hjälp till i projektet genom att ge blod. Mer information om projektet och om hur du går till väga med blodgivningen, hittar du här.

Glöm heller inte bort Pixelhundar! :)

Frika

Agility, första tillfället

Igår var det första tillfället på agilityn. Aiko och jag åkte dit med Thessan och Pysen och på brukshundklubben mötte vi Sara och Doris. Sofie och Pepsi kom lite senare då Sofie var på styrelsemöte för hennes rasklubb. Vi var ca 15 hundar och trots det fattades några för dagen.

Jag måste säga att jag inte är helt nöjd med kursen hittills, denna gången var i alla fall enligt mig inte värd pengarna. Största delen av tiden fick vi bara sitta och vänta när instruktörerna använde enligt mig väldigt konstiga metoder för att locka diverse hundar genom tunnlar och över hinder. Instruktören verkade heller inte tycka att det var viktigt att vi från början ska få lära oss att rikta kroppen åt rätt håll osv. när vi visar hunden vägen. "Det kommer senare" fick vi höra med jämna mellanrum. Tävlingsregler osv. får vi heller inte lära oss förrän i tävlingskursen som man går efter Agilitykurs 1 och 2. Vi fick dessutom veta att vi nästa gång skulle göra samma sak som denna gången på grund av att så många var borta denna gången. Men, ska vi behöva gå igenom samma sak för det?

Jag är som sagt lite missnöjd, men det positiva är att Aiko älskar agilityn samt att vi är ett härligt litet gäng Sofie, Thessan, Sara och jag med våra övervägande svarta hundar ;)

Frika

RSS 2.0