Fara till sydligare breddgrader

Imorgon åker vår lilla familj på två tvåbenta och två fyrbenta till Skövde. Där ska vi fira midsommar med min bror, min bästa vän och annat härligt folk. Vi kommer att stanna en hel vecka för att på lördag nästa vecka åka till Borås på utställning. Jag ska ställa Leica och Emma ska ställa Tuva. Under veckan vi är i Skövde ska vi dessutom passa på att åka till mina föräldrar i Skara och hälsa på dem. Vi ska nog också fira min födelsedag lite grann, då jag fyller på nu på lördag. Hela 23 år blir jag, men jag måste erkänna att jag fortfarande känner mig som en tonåring ;P

Frika

Flickorna

Idag har Sofie och jag tränat lite med flickorna i det fina vädret. Kameran var med och dokumenterade hur de ser ut nu, 9 och 11 månader gamla :)


Frika

Eko

Det ekar här inne nu, så tomt på uppdatering som det är. Sorry about that. 

Hur som helst, dagarna rullar på och hundarna verkar må prima. Vi försöker se till att Leica får dra vagnen och Aiko får simträna ungefär varannan dag. Det blir ungefär två till tre km vagndragande för Leica och fem minuters simning i hamnen för Aiko. Han simmar en minut åt gången, med cirka 30 sekunders paus. Båda hundarna kämpar på bra och på Leica börjar vi se tydliga resultat. Hennes stora skendräktighetstuttar försvinner mer och mer och hon har fått mer muskler, speciellt över rygg, mage och bakparti. Aiko har inte tappat så mycket fett ännu, men det kommer nog :)

Aiko simmar ^^
Imorgon är det träningstävling i agility på brukshundklubben. Jag vet inte om Aiko och jag ska vara med (i så fall med hindrerna på ca 10 cm höjd) eller ej, det beror lite på hur han känns. Ibland tycker han att det är superroligt och går som en klocka och ibland är han inte alls intresserad. Så vi får se. Vi har planerat att åka dit och titta i alla fall :)

Här är några bilder på Leica som skuttar över långhoppet och däcket. Efter det tyckte hon att det blev kallt och tog skydd inne i tunneln, sötlisa ^^

Frika

Leica 11 månader

Idag blir Leica 11 månader gammal. Så här såg hon ut igår. Vagndragandet har verkligen gett resultat då hon nästan inte har några tuttar kvar längre ;) Det har också gett henne starkare rygg och bakparti.
Frika


Paket från Hööks

Paketet från Hööks har nu kommit, innehållande ett kyltäcke till Aiko och en ryktväska som ska användas som utställningsväska.

Kyltäcket är provat och helt klart godkänt. Det höll sig fuktigt och svalt i flera timmar och Aiko verkade väldigt nöjd. Dessutom är det flera hundralappar billigare än Hurttas kyltäcke som nästan är identisk i design, mycket tacksamt för plånboken. Så här snygg var han med täcket på sig igår.
Ryktväskan, eller den numera så kallade utställningsväskan verkar superbra. Och sen är den ju grå och rosa som är Leicas färger, det kan ju inte bli bättre ^^ 
Leica har nu en hel del saker i grått och rosa. På bilden nedan ser ni förutom väskan, två halsband, en sele, en plyschdress, en bomullsdress, ett fleecetäcke och några rosetter. Jag ska försöka ta lite bilder när hon har kläderna på sig också, då hon är väldigt söt i dem ;)Frika

The Day Today..

Dagen (onsdag, tiden har visst passerat midnatt) har inte varit den bästa dagen. Mitt magont och illamående som jag haft de senaste kvällarna valde att följa med mig imorse. Agilityavslutningen som var idag gick rent ut sagt skitdåligt. Och inte nog med det, Aiko bet hål i nosen på en liten cairnterrier. Man tycker att man har koll på honom bland andra hundar men plötsligt smäller det, trots att man höll kopplet kort. Eftersom att han inte förvarnar så är det heller inte lätt för varken mig, någon annan eller framförallt den andra hunden att hinna reagera innan. 

Aiko är lite av ett mysterium. Han uppför sig hundra gånger bättre nu än för bara ett litet tag sedan och det är på grund av att jag har ändrat mig i inställning och kroppsspråk. Men det en mycket kvar. Grejen med Aiko är att han inte förvarnar. Allt kan vara frid och fröjd och helt plötsligt smäller det. Jag kan numera se hans små signaler innan, men de finns bara där under loppet av cirka en halv sekund och det är då väldigt svårt att hinna avbryta honom. Givetvis finns det tillfällen då han visar tydliga signaler innan och jag hinner då avbryta och korrigera honom, men många gånger är inte fallet så tyvärr. 

Hur som helst klarade sig terriern ganska bra, hon fick ett litet hål rakt ner i nosen men det verkade inte vara så allvarligt. Jag gav i alla fall ägaren mitt telefonnummer och bad henne ringa mig om de bestämde sig för att besöka veterinären. 

Jag hoppas att nästkommande dag blir lite mer lyckad. Dagen har dock bjudit på lite busbilder på hundarna. De kommer förhoppningsvis upp imorgon :)

Frika

Leica kämpar på

Leica kämpar på med vagnen, idag drog hon den 2 km. Hon är superduktig, om än lite bångstyrig med vagn efter sig. Men det kommer. Vi håller på att jobba in lite kommandon såsom "sväng"(svänger bort från mig), "häråt" (svänger mot mig), "sakta" och "stanna". Aiko går med på vagnpromenaderna fast utan vagn. Dock blir han jättetrött av att hänga med i Leicas tempo, speciellt när det är varmt och soligt, så han är väldigt flämtig mot slutet. Men jag har beställt ett kyltäcke från Hööks som borde komma i dagarna. Förhoppningsvis fungerar det bra och hjälper honom i värmen. 

Vagnen har förresten fått nya däck, lite större och mjukare som lättare tar sig fram överallt. Bild på hur vagnen ser ut nu kommer :)

Frika

Bilder

Var ute på baksidan och fotade hundarna förut, så bjuder på lite bilder. 

Frika

Leicas film

Sofie gjorde även en film när Leica kör på agilityplan. Leica måste fanimej ha tränat i smyg, för jag har då inte tränat med henne, men ändå behöver jag bara springa och peka. Min lilla agilityprinsessa ^^ 
Frika

Agilityträning

Idag var sofie och jag uppe på klubben och tränade lite agility med hundarna. De skötte sig superbra! Även Leica fick köra och jag är så fascinerad över vad mycket hon kan, man skulle kunna tro att hon också gått kursen så duktig som hon är :D 

Med Aiko rullar det på bra, han skulle dock behöva vara lite mer självständig på banan då han gärna är på mig. Men det kommer :) 

Här kommer en liten film som Sofie gjort, från olika träningstillfällen 
Frika

Gårdagens agility

Igår var det agility igen. Jag och Aiko var på två olika planeter för dagen så det gick som det gick. Fredrik var i alla fall med och fotade så jag bjuder på lite bilder :) 

Sofie och Pepsi jobbar på slalomen 


Bästa bilden, Misha lurar sin matte ;)
Aiko hoppar för det mesta nedlagda bommar med tanke på hans framben
Men han hoppar även några enstaka låga hinder


Lycklig pojk :)

Frika

RSS 2.0