Tårtan

Nu har Sofie och Pepsi varit här på lite födelsedagsfika. Hundarna fick givetvis varsin bit av tårtan, och de verkade mycket belåtna. 

Tårtan innehåller tre lager leverpastej, två lager blodpudding och mjukost emellan och runtom. Dekoration i form av små hundbensformade hundgodisar och en chinese crested på toppen gjord av blodpudding och leverpastej. Tårtan hade också givetvis ett litet ljus. 







Frika

Vad är det för en dag?

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Leicas födelsedag, Hurra, Hurra, Hurra!!! ♥ 

Ett stort grattis till min lilla älskling som blir ett helt år idag. Grattis även till syskonen Arne och Viola!



Nu blir det tårtbak. Leica ska bjuda sina vänner på tårta och jag deras mattar och hussar på fika. Bilder på tårtan kommer givetvis upp senare :)

Frika

Hemma igen


Igår kom vi hem efter att ha varit borta i över en vecka. Vi har träffat nära och kära och haft supertrevligt i mina hemtrakter. 

I helgen var det som innan skrivet utställning i Borås och helgen bjöd på många blandade känslor. I lördags blev vi tyvärr diskade. Enligt domaren var Leica aggressiv då hon tyckte att han såg läskig ut i sin stråhatt och sina solglasögon. I mina ögon visade hon dock ingen aggressivitet alls utan bara osäkerhet. Hon skällde osäkert men nyfiket på domaren när han stod framför henne och tittade på henne, då gick han närmare och Leica backade och morrade osäkert. Men hon visade sig ändå vara nyfiken och villig att förstå vad det var för något konstigt som stod framför henne. Hon spetsade öronen nyfiket och försökte få kontakt med honom, men varvade med att bli väldigt osäker igen. Hade han bara pratat lite med henne så hon hade förstått att det var en människa som stod där och det hade inte varit några problem. Istället var hans kroppsspråk i mina ögon ganska hotfullt. Några som jag sedan pratade med trodde att vi åkte ut så snabbt och otrevligt (om man nu får säga så) för att jag inte sa till Leica, utan i domarens ögon antagligen inte "tog det på allvar". Men eftersom att hon endast var osäker, men ändå försökte ta kontakt med honom så försökte jag bara tala om för henne att han faktiskt inte var farlig. I ett sånt läge vill jag inte korrigera henne, speciellt inte då hon öppnade för kontakt. 

En osäker Leica som ändå, enligt mig, öppnar för kontakt och undrar vart ögonen på denna konstiga sak finns. Ögonkontakt är nämligen väldigt viktigt för Leica då det är så vi tränar hemma. 



När domaren sedan gick närmare så kröp hon ihop lite och fällde bak öronen osäkert. Det hon, vad jag förstod det som, åkte ut på var att hon morrade. Men som jag skrivit tidigare så var det bara ett osäkert morr-knorr, för Leica låter så när hon är osäker. Det är en helt annan visa när hon är arg. Visserligen ska hon klara av händelser som denna, men man får heller inte glömma att hon är en hund, och dessutom inte ens året. Hon är i spökåldern nu och tycker att vissa saker är lite läskigare än vanligt. 

Jag var såklart jätteledsen över händelsen då jag känner att det var ganska orättvist. Domaren hade heller varken solglasögon eller hatt under bedömningen av många andra hundar. Tur är väl att vi alla i Leicas närhet vet att hon är allt annat än aggressiv. Hon älskar ju människor mer än jag någonsin sett någon annan hund göra och normalt sett kastar hon sig upp och vill pussas med alla som ger henne lite kontakt. Men det är tråkigt med en nolla i protokollet. Förvisso måste jag dock säga att jag hellre ser att hon blir diskad än att jag ska korrigera hennes osäkra men kontaktsökande beteende. Hur som helst har vi ju något att träna på, men hur människor än sett ut förut så har hon bara varit glad. Kanske för att de har pratat med henne.

SötLeica innan vi blev utkastade ur ringen.




På söndagen gick det i alla fall betydligt bättre. Leica fick excellent, placerade sig som fyra i sin klass och fick sitt första ck. Lyckligt värre och vi behövde verkligen det efter lördagens självförtroendedödande händelse. Ja, i alla fall i mitt fall då jag alltid tar åt mig så otroligt mycket. Leica verkade mest bara trött ;)

Söndagens domare hette Michael Shoreman och var från Kanada (vilket även lördagens domare var). Han var en väldigt mjuk och bra domare enligt mig. Han pratade lugnt med Leica och kallade henne sweetheart ^^ Kritiken löd:

"Good type, good proportions. Balanced in front and rear. Excellent earset and ears. Harefeet is correct. Good topline and tailset" 



Världens sötaste lilla ansikte ^^



Frika

RSS 2.0