Aiko är bättre

Aiko svarar på kortisonsprutan och är mycket piggare och gladare. Han ömmar inte alls lika mycket i ryggen och hans oprovocerade aggressivitet mot andra hundar är så gott som borta. Nu återstår bara för veterinären att ta reda på vad felet är, men att han svarar på kortisonet är ett steg i rätt riktning. Jag hoppas innerligt att det han har går att behandla.

En liten snutt på Leica och Ares :)Frika

Veterinärbesök i Uppsala

Aiko har varit hos en veterinär här i Uppsala, där vi fortfarande tillfälligt är. Borreliaprover har tagits men de visade inget. Istället fick Aiko en kortisonspruta, svarar han på det så ska han fortsätta behandlingen, om inte så blir det antagligen magnetröntgen. 

På måndag ska vi höra med veterinären igen och uppdatering om hur det går kommer när jag vet mer. Godnatt!

Frika

Veckans video

V.4
Frika

Trötta hundar

Jag är fortfarande kvar i Uppsala och har det bra. Kameran ligger kvar hemma, men lite mobilbilder kan jag bjuda på i alla fall :) 

Aiko och Leica på tåget, tröttmössor!
Mupp ett och mupp två
Coach var lika förvånad som jag var när Aiko gick och la sig hos honom
Och eftersom att jag av någon anledning inte fotat Ares så kommer en lite äldre bild på honom och LeicaFrika

Uppsala

Ja, det är här vi är nu, i Uppsala. Mathilda med Coach och Ares bor här så vi är här och har hundmys. Fredrik får klara sig utan oss några dagar, men jag tror att han överlever ;) 

Frika

Veckans video

V.3
Frika

Dobgun´s RN-kull 11 månader

Nedan följer bilder på några hundar ur Kennel Dobgun´s RN-kull, som samtliga fyller 11 månader idag. Grattis till dem! Jag och Sofie Lourié står för fotandet av dessa underbaringar :) Dobgun´s Romanov "Coach" hittar ni i flera inlägg längre ner, som även han fyller 11 månader idag.

Dobgun´s Romulus "Pojke"
Dobgun´s Ninon "Ninon"
Dobgun´s Nasira "Brinna"
Dobgun´s Remus "Bosse"
Dobgun´s President "Nixon", snyggpappan till valparna.Frika

Kärt folk

Här var det dåligt med uppdatering. Det beror faktiskt på att jag sitter här hemma och redigerar en massa bilder som tagits lite här och lite där åt kärt folk. Så fort bilderna är klara kommer det bli bättre uppdatering och givetvis en massa bilder ;) 

Så länge bjuder jag på en bild på min älskade vän Mathilda och hennes dobermann Coach, eller
Dobgun´s Romanov som han heter i stamtavlan. Visst är de snygga!Frika

Utställning Sollentuna

Igår var vi i Sollentuna och ställde. Förutom mig var Sofie, Mathilda, Emma och Robin med i bilen. Hundarna vi hade med oss och ställde var Leica och Tuva. Det gick jättebra, även om vi inte blev placerade. Leica var för dagen inte så fin i huden och hon är fortfarande väldigt valpig i kroppen så det var inga konstigheter att hon inte blev placerad. Men vad duktig hon var! Hon stod superfint, ville helst pussa ihjäl domaren och var bara sådär underbar som Leica alltid är. Jag är såå stolt och nöjd med henne! <3

Hon har nu passerat sex månader, så här kommer först en dokumenterande bild."Välutvecklad valp. Vackert huvud. Ngt tätt placerade men välburna öron. Mörka ögon. Bra hals. Bra bröstkorg. Ngt knappa vinklar. Rör sig bra men blir något bakhög. Välplacerad svans. Bra hud. Cresten går ner på manken."
Domare Karl-Erik Johansson. 


Bilder från utställningen, foto Sofie Lourié

Spirit of Mantra's Ragnar "Ragnar"
Bed-Ma's Easy To Love "Casper", BIR & BIG2
Bed-Ma's Exclusive Heart "Tobias"
Barbie Dolls Extra Eddie "Mogge"
Jean Dark Lady in Red "Luna", BIM
Lintika's Creme De La Creme "Leica"
Trollmyren's Qaramell "Tuva"
BIR (Bed-Ma's Easy To Love) & BIM (Jean Dark Lady in Red)Frika

Veckans video

V.2
Frika


Veterinärbesök

Igår var Mathilda och jag med Aiko till veterinären. Där blev det konstaterat att han har ont i sin rygg och han röntgades i både rygg och höfter. Allt såg som tur var jättefint ut och jag kunde släppa mina tankar om diskbråck och andra hemskheter. Nu ska han äta smärtstillande i tio dagar och om fjorton dagar ska vi höras igen. Förhoppningsvis har han inte ont i sin rygg då längre, men han har ofta haft ont i ryggen så jag tvivlar på att det försvinner så lätt. Men det återstår att se, jag är i alla fall väldigt glad åt att röntgenbilderna visade bra resultat.

En väldigt trött Aiko på röntgenbordet.Frika

Pics från Dobguns

Dobgun´s Imperial Isis & Dobgun´s Romanov
Pousoda Ulrika Eleonora af Danmark
Sofalex Partypinglan Pepsi
Dobgun´s Presley
Dobgun´s RomanovFrika

Inoff Örebro

Leica är precis anmäld till den iofficiella utställningen i Örebro den 11e februari. Någon mer som ska dit? :) 

Frika

922 Bilder

Just nu sitter jag och går igenom 922 bilder från gårdagen, som spenderades hos Tina på Kennel Dobguns. Det var en supermysig dag med mycket hund och mycket fotande av hund. 

Här kommer en bild på Leica och Dansk-Svenska Gårdshundsvalpen Pepsi :) Fler bilder kommer upp senare. Frika

Hunderier

Imorgon (idag, fredag) bär det av till Enköping för Sofie, mig och hundarna. Där blir det hundsnack, hundträning och fotografering av hundar på en kennel. Mer ingånde berättas när vi kommit hem och jag kommer även att lägga upp bilder. Nu ska kameran och blixtarna sättas på laddning och fotoutrustning ska packas. Sen hoppas jag få sova, något min mage tyvärr inte tillåtit mig till hittills. Den är mer än elak just nu, men efter lite pillerknark hoppas jag att den blir lite snällare igen. Men bara den är snäll imorgon så är jag nöjd :) 

Jag bjuder på en bild från i somras på världens bästa Aiko <3Frika

Sommarfrilla mitt i vintern

Just nu har Aiko och jag tagit en paus från trimbordet. Jag håller nämligen på att raka ner Aiko. Anledningen till det är att han behöver simma mer och då pälsen måste fönas torr tar det lång tid om pälsen är lång. Dessutom kommer jag åt bättre när jag masserar om pälsen är kort. Givetvis kommer han att ha varmare kläder på sig och även en tröja inne nu när han har lite ont i sitt ben. Jag trodde inte att Aiko skulle behöva använda sitt Back on Track-täcke den här vintern, men nu ska det fram ;)

Dags att återgå till trimbordet och sedan blir det ett bad för båda hundarna. 

Frika

Roligheter och Tråkigheter

I måndags kom Mathilda ner från Uppsala. Hon hämtade sin dobermann Coach som Sofie haft över nyår. Mathilda hade även med sig sin kines Ares och vi alla stannade hos Sofie över natten. Vi var tre hundtokiga tjejer och sex hundar; leonbergern Kitty, dvärgpinschern Tindra, lhasa apso-korsningen Aiko, chinese crested hundarna Leica och Ares och dobermannen Coach!

Vi har babblat hundar, sytt hundkläder, fotat hundar, gått hundpromenader och tränat hundar. Med andra ord har vi haft supermysigt! Mathilda stannade en natt till då stormen Emil härjade för fullt här i Nynäs, och åkte hem till Uppsala idag. Även jag åkte hem till mig idag, trots att jag bor i samma stad som Sofie ;) Tack tjejer för att ni är så underbara! <3

Aiko blev tyvärr halt på höger bakben igår kväll. Varför vet vi inte riktigt men då han sprungit som en tok med de andra hundarna så har han antagligen åkt på en muskelsträckning eller liknande. Han haltade även idag men jag ska avvakta till imorgon. Nu har han precis fått massage och ligger med värmekudden på sig för att hålla sig varm. Så vi får se om det blir veterinär eller inte. Tyvärr har jag misstänkt att det är något med hans bakdel då han ofta är stel där. Jag har dock frågat veterinärerna här i Nynäshamn men de varken kände eller såg något konstigt. 

Jag ska i vilket fall klippa ner honom så att det är lättare att massera och att låta honom simma, då han måste fönas torr efteråt. Sedan får han gå ordentligt täckad för att behålla värmen. Det är jobbigt när älsklingarna mår dåligt! 


Här kommer några av bilderna från dagarna :) 

Dobgun's Romanov (Coach)Tailswing's Across the Universe (Ares)

Lintika's Creme De La Creme (Leica) & Tailswing's Across the Universe (Ares)Kitty & Leica Frika

Nyårslöfte

Även jag ska ha ett nyårslöfte, dock ska det varken handla om att gå ner eller upp i vikt som de flesta nyårslöften handlar om. Nej, jag ska göra skillnad för våra djur. Min ambition är att på något sätt hjälpa till att göra skillnad för djuren. Jag ska hjälpa till att förhindra vanvård och djurplågeri och kämpa för att djuren här i Sverige får det bättre. Hur det ska gå till vet jag inte ännu, men jag vet att jag ska göra skillnad. På något sätt!

Frika

Veckans video

V.1

Nu när det är ett nytt år och allt tänkte jag börja med veckans video här på bloggen. Det innebär att jag varje vecka kommer att dela med mig av en video som kan vara allt ifrån en scen i en film till en egen video. Det enda kriteriet är att den ska vara hundrelaterad (såklart!). 

Hunden, människans Bästa Vän, Hjälten. Mina hundar kommer alltid att vara mina hjältar. Så, såhär första dagen på året vill jag visa denna musikvideo. 
Frika

Gott Nytt År

Nyår spenderades hemma hos oss med Fredriks bror Andreas, hans tjej Amanda, och våran vän Micke. Det var en lugn och mysig nyår med god mat, monopol och trevlig stämning. Här small det enbart runt tolvslaget, vilket var skönt då Leica var lite rädd för de höga ljuden. Aiko låg och sov och brydde sig som vanligt inte om fyverkerierna. Han är duktig mig pojk! Nyårsdagen är alltid lite seg (trots att jag inte dricker någon alkohol) och vi har till största delen sovit oss igenom dagen. Leica är dock trött på att sova och vill buuuusa! Så därmed är det slut på skrivandet och jag ska istället leka och träna lite med flickebarnet. 

Hoppas 2012 blir ett bra år för er alla! 

Frika

RSS 2.0