Gerard O'Shea

Idag har Sofie och jag varit på ringträning för Gerard O'Shea. Han har drop-in varje måndag och onsdag i garaget bredvid Djurmagasinet i Farsta Centrum. Det håller på mellan 18.00 och 20.00 och kostar 150 kronor. 

Jag rekommenderar att vara med på Gerards ringträningar, det är helt klart värt varenda krona. Jag har verkligen fått jättemycket tips och jättemycket att träna på hemma tills nästa gång. Leica fick betydligt bättre självförtroende, vilket var härligt att se. Hon bjöd upp flera hundar till lek och tyckte mot slutet att det var helt okej att vistas trångt bland ca 20 andra hundar. Jag är jättenöjd! 

Frika

Dogshow
Frika

Pepsi BIS4

I söndags var vi som sagt i Boxholm. Sofie ställde två gårdshundar varav valpen Pepsi blev BIR och sedan BIS4 och Ullis fick ett VG. Pepsi har kammat hem en BIR-rosett på varje utställning hon varit på nu, det är inte illa minsann!

På samma plats var det även en valputställning, något vi inte hade en aning om. Tråkigt då jag kunnat ställa Leica annars, hon var ju ändå med. Men vi laddar inför inoffen i Sollentuna i mars istället, förhoppningsvis är då löpet över och hormonerna i lite mer balans ;) 

Givetvis fotade jag, några bilder kommer upp nu och några i ett annat inlägg. 


Sofie Lourié & Sofalex Partypinglan Pepsi
Riddaren Fair Lioness BIR (BIS3 & CERT) & Youhais Kalle Anka BIM (CERT)
Riddaren Fair Lioness, så vacker tik! 
Sofalex Partypinglan Pepsi
"Ullis" Pousoda Ulrika Eleonora af Danmark & Sofie
Pousoda Ulrika Eleonora af Danmark
Sofie ryckte även in och hjälpte till att ställa Gunilla Skallmans fina schapendoes, som vann allt i sin väg :) Frika

Fredrik Steen i Uppsala

För en liten stund sedan kom jag hem från Uppsala, där Sofie och jag var på Fredrik Steens föreläsning, något som jag blev bjuden på av Sofie. Det var supertrevligt, intressant, lärorikt och väldigt roligt!

Jag tycker att Fredrik Steen är väldigt vettig då han har lite av varje. I hundvärlden idag anser jag att det tyvärr är mycket antingen eller. Antingen är det bara ledarskap och respekt eller så är det bara positiv belöning. Det har lugnat sig lite nu, men i regel är det antingen en metod eller en annan. Cesar Millan och Victoria Stilwell, antagligen de två mest omtalande hundtränarna i världen just nu, arbetar på två helt olika sätt. Jag personligen tycker om båda två och köper stora delar av deras åsikter, dock kan jag tycka att de båda är lite på gränsen till för extrema åt var sina håll. Det jag gillar med Fredrik Steen är att han ligger någon stans mitt emellan och har lite av varje. 

Jag rekommenderar verkligen att gå på hans föreläsning. Man lär sig alltid något nytt och han är väldigt intressant och rolig att lyssna på. Så tummen upp och ett jättestort tack till bästa Sofie! <3

Frika

Boxholm

Klockan 06.00 imorgon söndag, när många helt utslagna precis tagit sig hem från festen, däckat i soffan och önskat en sista gång att baksmälleguden är mild med sitt kommande staff, då sitter Sofie och jag i bilen på väg mot Boxholm. Med oss har vi de dansk-svenska gårdshundarna Pepsi och Ullis som ska ställas i rasspecialen. Givetvis följer kameran med.Frika

Till alla er med CCD

Nu behöver Crestednetwork hjälp från oss med rasen Chinese crested dog. Vi hoppas att ett DNA-test för ögonsjukdomen Pigmentös Chorioretinopati kommer att vara möjlig inom en snar framtid, och för det behövs vår hjälp. Gå in här för att läsa mer! 

Frika

Sötlisa!Frika

Smått och gott

Lite blandat från utställningen.


Barn med hund, alltid lika charmigt! 
Stolta över sina rosetter! 
"Hjälp?"Frika

Pepsi BIR

Pepsi blev BIR igår igen, denna gången vann hon över sin kullbror. Grattis till Tina Strandberg, Kennel Sofalex och Sofie Lourié som visade Pepsi. 


Sofalex Partypinglan Pepsi BIR & Sofalex Pilgrim Pixson BIM, 4-6 månader.
Sofie Lourié visar snyggt upp Pepsi.


Givetvis var jag tvungen att kika in i kinesringen, trots att jag inte ställde själv. 
Moelmo's Killer Instinct BIM & Spartace's I'm Hot Your Not BIR & BIG1, 4-6 månader. Grattis!
Swerotts Amazing Alpha BIM & Jean Dark Lady Stardust BIR & BIG4, 6-9 månader. Grattis!Frika

Arg

Vi bor i en lägenhet med en balkong som leder ut till en stor baksida. Den baksidan är en gemensam plats för alla som bor här. Trots det så är det bara vi som är där, och givetvis den bittra grannen bredvid. Hon är dock bara där på sommaren då hon planterar blommor. Hon har tidigare klagat på våra hundar men sagt att det är okej att de är på baksidan så länge de inte bajsar där hon ska gå. Givetvis plockar vi upp efter hundarna, men trots det fick de inte bajsa där. Vi lyssnade på henne och var med hundarna på den del där hon inte har sina blommor. Nu på vintern har vi dock låtit hundarna vara överallt. Det är tre decimeter snö ute vilket betyder att det bara är hundarna, min sambo och jag som vistas där ute. Grannens årstid är över. 

Nu har vi dock fått strikta order att INTE rasta hundarna på baksidan på grund av klagomål från en person i huset. Vem personen är kan man räkna ut utan att ens tänka. Tydligen kissar och bajsar mina hundar överallt. Vi plockar alltid upp efter hundarna och eftersom att ingen annan än vi är på baksidan så tycker jag heller inte att någon borde störas av att de vistas där. Den enda som ens tittar på baksidan är grannen, hon står alltid i sitt fönster och glor när vi är där. 

Nu ska vi alltså rasta dem på framsidan istället, eller som hyresvärden sa, ta ut dem på promenader. Det ingen utav dem dock vet är att Aiko har fått order från veterinär att ta det lugnt och endast rastas tills vi vet mer, och Leica får tasskramp av kylan vilket betyder att hon kan vara ute i ca 2 minuter innan hon inte längre kan röra sig. Med andra ord blir det bara små promenader och rastningar för våra hundar just nu. Grannen sitter dock och glor på framsidan också så snart kommer det antagligen även vara ett problem att vi vistas där. 

Jag blir så less, varför ens orka bry sig? Men alla har vi väl någon granne vars liv går ut på att klaga på allt. Kanske ska man ringa till hyresvärden och klaga på hennes blommor i vår? ;) Ne, jag förstår verkligen inte problemet. Vad ska vi ens ha vår fina baksida till om den inte får användas?

Frika

Löp

Leica löper nu sitt första löp, tänk att hon blivit så stor. Som jag trodde så var det på gång och antagligen är det därför hon har varit så grinig mot andra hundar den senaste veckan. Det är mycket som händer i den lilla kroppen.

Idag åker Sofie och jag till Enköping för att sedan åka till Sollentuna imorgon där det är en inofficiell utställning. Jag ska inte ställa, utan är bara fotograf för dagen. Lilla Pepsi ska ställas och tävla mot sin kullbror, det blir spännande :) 

Hoppas alla får en bra helg, bilder från utställningen kommer att komma upp efter hand.

Frika

Vackring!

Min lilla tjej är nu så här vacker och blir bara mer och mer lik sin pappa enligt mig. Och det är ju inte fy skam då han ju är skitsnygg (Eller åtminstone var i sina yngre dagar) :D Frika

Engelsk BulldogFrika

Bus!


"Vadå?.."
Så här lycklig är man efter att ha snott grannens blomsterdekoration ;)Frika

Veckans video = Fail

Jaa, så bra gick det med veckans video. Hur kunde jag ens tro att jag skulle orka med det i ett helt år? ;P 

Frika

7 månader

Idag blir Leica hela sju månader, gud så fort tiden går! Grattis till min lilla sötrumpa och hennes syskon :) 

Frika

Förmiddag

På förmiddagen var hundarna och jag ute i solen på baksidan, givetvis följde kameran med ut.

Frika

Utställning Örebro

Inofficiell, Kvinnersta Ridhus, Örebro 11/2 2012. Klass 1 Valp.
Domare Jan Törnblom.

"Tik med bra storlek, välplacerade öron, fina ögon. Bra nosparti, bra hals, tillräckliga vinklar fram, ngt knappa bak. Bra rygg, tillräcklig bröstkorg, ngt kort och sluttande kors. Fina hartassar, lagom med crest, rör sig tyvärr något underställt. Välvisad."

_____

Idag var vi iväg i Örebro och ställde på en inofficiell utställning. Leica var på sitt värsta humör någonsin, hon tålde inte synen av någon annan hund och skulle krångla i ringen med att inte stå eller gå ordentligt. Rumpan var någon stans långt in under kroppen och hon var allmänt grinig. Jag tippar på att det är löp på gång och därav hennes hemska humör. Men trots hennes dåliga dag är jag nöjd. Det var tio stycken snygga tikar i hennes klass och Leica åkte ut som femma eller sexa, så vi skötte oss ganska bra ändå tycker jag ;) 

Tuva var väldigt framåt och positiv idag så henne och Emma gick det bra för, även om det inte var någon placering där heller. Dansk-svenska gårdshunden Pepsi fick HP och blev BIR så ett stort grattis till henne och Sofie som ställde! 

Tack så mycket till Veronica Andresson som var så snäll och fotade i kinesringen då Sofie, Emma och jag ställde samtidigt och därmed inte kunde fota varandra.Haha gullrumpan! Hon satte sig ner och tryckte in arslet så mycket hon kunde när domaren skulle känna, sen tyckte hon att de skulle pussas lite istället ;) Emma & Tuva, Trollmyren's QaramellSofalex Partypinglan Pepsi, BIR

Frika

Bilder från dagen

Yes, här kommer bilder från dagen på Aiko, Kitty och Pepsi :) Leica höll sig helst inomhus ;) Just det, jag glömde veckans video förra veckan. Oops! Men jag tänkte att vi kan låtsas att videon i inlägget under är veckans video. Deal?  ;)

Frika

Leica snurrar på kommandoFrika

Kyla och Kortison

Aiko går just nu på kortison. Då han svarade på sprutan får han nu en kur för att slå ut inflammationen i kroppen, om det nu är där problemet ligger. Det kan också sitta i skelettet men det hoppas jag verkligen inte. Hur det kommer att ligga till vet vi dock inte förrän om några veckor. Tills vidare tar vi det lugnt och har det mysigt. Aiko älskar vårat vinterväder och njuter till fullo när vi är ute. Men det blir korta promenader och små vistelser på baksidan tills vidare. Tur att Aiko inte kräver så mycket motion, utan nöjer sig med hjärnaktivitet nu när han ska ta det extra lugnt. 

Leica får jag lov att aktivera inomhus för hon haaatar kylan. Henne får man släpa runt på promenaderna och idag fick hon dessutom kramp i tassarna efter några minuter i snön. Lilla tjejen då! Men inomhusaktiviteter passar även mig fint och alltid kan man hitta på något roligt, även i den mista etta :D 

Frika

VinterlandFrika

RSS 2.0