Leica 9½ månad.

Leica är nu 9½ månad och är så här fin! :) Till helgen åker Leica och jag ned till Emma i Skövde. På söndag är det nämligen utställning i Lidköping, vår första officiella utställning. Jag är taggad till tusen. Emma ställde Tuva igår på en inofficiell utställning i Skövde och de kammade hem både BIR, HP och BIG3. Jag är så stolt över dem, de har verkligen utvecklats. Det ska bli så roligt att få se dem showa i ringen på söndag! 

Någon mer som ska ställa i Lidköping? 

Frika

Spöregn & Flytväst

Hundarna ligger just nu hopkurade under en filt efter den blöta promenaden vi precis kom in från. Vi gick ungefär en halvmil i piskande regn och blåst och vi är nog alla lite frusna just nu. Tanken var att vi skulle gå en längre runda men Leica frös så (trots regnkläder), så vi tog tåget sista biten. Det är inte lätt att vara naken och tunnhårig i en hamnstads regnväder. 

Vi gick även förbi vår lokala djuraffär och inhandlade en flytväst åt Leica. Hon har tidigare lånat Aikos flytväst men hon behöver ju såklart en egen. Den som satt bäst var givetvis den dyraste men djuren måste ju ha det bästa, speciellt när det gäller så viktiga saker som flytvästar. Den var dessutom supersnygg i sin limegröna färg. Aiko har en vanlig orange av billigare modell men den sitter jättebra på honom så jag tror inte att han är missnöjd ;)

Nu blir det proteinrika fiberpannkakor och mys i soffan framför ett avsnitt av Game of Thrones. Hoppas ni alla får en bra kväll :)

Frika

Viktförändring

Just nu jobbar både jag och hundarna med vikten. Jag kämpar med att lägga på mig både fett och muskler och hundarna kämpar med att bränna fett och bygga muskler. Både Aiko och Leica har otroligt lätt för att lägga på sig hull, vilket är superbra men det krävs desto mer motion.

Vad det gäller Leica så har hon haft fri tillgång till torrfoder (hon äter även färskfoder) under valptiden, just för att jag var rädd att hon skulle tappa hull och magra av i tonåren. Det är en känslig ålder och det är vanligt att de faller ur då. Under löptiden tappade hon lite hull men som tur är hade hon en del valphull på lager. Det hon behöver få bort nu är det lilla överflödiga valphullet samt tuttarna som blivit stora under skendräktigheten och har svårt att gå tillbaka. Nu när hon är nio månader gammal känner jag att jag försiktigt kan börja med fettförbränning och muskelbyggning på henne. 

Aiko har alltid varit grov och förutom att han har en kraftig kroppsbyggnad samt ordentligt med muskler så har han även lite överflödigt hull han behöver bli av med. Det svåra med Aiko är att han inte får anstränga sitt framben för mycket och då gör träningen svårare. Eftersom att vi bor mitt i centrum och det mest är asfalt häromkring så har jag varit försiktig med promenaderna då asfalt inte är bra för Aikos ben. Så med honom blir det mycket simning (i badkaret) samt att dra in lite på torrfodret. För Leica blir det samma sak samt lite längre promenader. 

Det är inte direkt stora skillnader för hundarna men det är heller inte mycket hull de behöver bli av med. För mig är det desto större skillnader, något jag dock har svårt att hålla mig till :P

Frika

Agility

Den första maj börjar Aiko och jag agility här på Nynäshamns brukshundklubb. Aiko får dock inte enligt veterinär belasta sitt högra framben med hopp men jag har fått lov att lägga ner bommarna åt honom så vi hoppas kunna lösa det på det sättet. Han älskar verkligen agility så jag håller mina tummar för att detta kommer att funka för honom. Med på agilityn är även Sofie med Pepsi och Sara med Doris. Leica får vänta tills hon har fyllt ett år :) Frika

Gårdagen

Igår var Sofie, Sara och jag ute med hundarna Kitty, Pepsi, Doris, Aiko och Leica. Saras ena son Vincent var med också, även om han endast låg och sov i vagnen. Här kommer lite bilder från dagen :)

Det är smidigt när hundarna är så små att man kan binda fast dem i ryggsäckar ;)
Pepsi kan det där med att hoppa
Sofie och Kitty
Kitty och Doris hade det mycket trevligt
Sara, Doris och lille Vincent i vagnen
Fina Doris
Gänget
En helt vanlig händelse i Nynäshamn ;)
Leica håller ställningarna!Frika

Kamerautrustning

Jag har fått förfrågan om att skriva vad jag använder när jag fotar hundar. Jag väljer utrustning efter bild och har alltså ingen standardutrustning som jag använder för just hundar. Därav får ni veta vad sambon och jag i stora drag har samlat på oss.

Nikon D80 
Nikkor 50 mm, f/1.4
Nikkor 18-70 mm, f/3.5-4.5
Nikkor 55-200 mm, f/4-5.6
Ett dussin speedlights (Yongnuo yn560) samt sändare och mottagare
Kamerastativ
Två blixtstativ med paraplyer
Softbox
Två stora reflexskärmar
Diverse olika filter, samt andra småprylar


Jag har säkerligen missat något, men tror att jag fått med det mesta i alla fall :) 

Frika

Den långa väntan

Hundarnas "pappa" har ringt, som alltid när han slutat jobbet. Nu börjar den långa väntan tills han kommer hem och vi kan gå ut och möta honom när han kommer med pendeltåget. Den långa väntan på ca en halvtimme spenderas för hundarnas del genom att trampa runt och försöka signalera till mig att vi ska gå nu, nu, NU! Och nu är det faktiskt dags att börja klä på sig, vilken lycka för våra små fyrbeningar ;)

En gammal bild på en okänd hund, bara för att.Frika

Zzzleepy


Frika

Qyrion's Tablet

Idag blev äntligen min bild klar som jag fotade i lördags på Kennel Dobgun´sFrikaFrika

Mini-Dobermann

Dobermannvalpar från kennel Dobgun´s. På bilderna ser ni Qyrion och Unique. Frika

RSS 2.0