Knähund vid middagen

Mina hundar får vara med i soffan och i mitt knät medan vi sitter där och äter. Men detta gäller på ett villkor, hundarna får inte visa något intresse för vår mat. Aiko kan tigga hos andra personer i vår närhet, men endast om de tidigare har gett honom mat vid matbordet. Det är okej, så länge han inte tigger i närheten av mig, Fredrik, hos en ny person eller någon annan som inte matar honom vid matbordet. I vårat hem är dock tiggande inte accepterat oavsett om någon som brukar mata honom är här.

Varför är det okej att några matar honom mat vid matbordet? Det är det inte, men många gör det ändå. Anledningen till att jag inte gör det är helt enkelt mest för hundarnas skull. Aiko vet att han inte får något vid matbordet av oss, och därför kan han ligga i mitt knä och koppla av. Han behöver inte hela tiden ligga och hoppas på att han kanske kan få en godbit, för han vet att det inte kommer att hända. Jag anser att en hund som blir matad vid matbordet inte kan koppla av på grund av att den hela tiden väntar på att få något, och jag tycker att en hund borde kunna koppla av ordentligt i sitt hem. Dessutom anser jag att man måste vara konsekvent, om inte så blir hunden förvirrad då den inte vet vad som gäller. 

Så under måltiderna här hemma brukar Aiko ligga i mitt knä och sova. Leica har nästan helt lärt sig våra måltidsregler och trots att hon är ett matvrak så kan hon nu ligga snällt i knät utan att visa något intresse för vår mat. Är vi hos någon annan så får hundarna rätta sig efter reglerna som gäller där.

Hur gör ni med måltiderna?

Frika

Första mötet med hästar

Idag har Leica sett hästar för första gången då hon, Aiko och jag var med Hanna i stallet. De var stora och läskiga så de fick lite skäll av Leica. Stallkatten var däremot jätterolig och att hoppa över bommarna som låg i paddocken var nog ännu roligare. 

Hanna har gjort ett superjobb med Zowie, hon har verkligen blivit superfin. Jag hoppade upp och kände lite på henne också, det blir en kanonhäst av henne ^^ 

Frika

Valpträning, tips?

Leica älskar numera strykbrädan. Varför? För att det får agera trimbord här hemma tills jag har fått tag på ett. Jag säger "bordet" och lyfter upp Leica på trimbordet(i detta fall strykbrädan) där det finns en godisbit som Leica hugger in på. När den är uppäten säger jag "stå"(ett kommando hon redan har lärt sig hyffsat bra, dock får hon stå hur som helst nu i början, bara hon står still), rättar till hennes ben, ger henne en godis och tar ner henne från bordet igen. Bordet är jättekul tycker Leica, ställer sig och skäller på det för att hon vill upp igen. 

Detta är det vi har börjat träna lite smått på för att göra det så lätt och roligt som möjligt på kommande utställningar. Givetvis har vi även tränat andra saker mer anpassat för vardagen, kommandon som "Nej", "Varsågod", "Stanna", inkallning och att lystra till sitt namn. 

Vad har ni för tips om hur man på bästa sätt tränar valpen, både till vardags och utställning? 


Min valp har konverterat till känguruFrika

Första inoffen?

Jag funderar på att anmäla Leica till inoffen i Enköping den 13e november,  på dagen då hon fyller 4 månader. Någon som ska dit? :)

Frika

Leica 11 v.


Dagarna

Jag har uppdaterat dåligt de senaste dagarna, inte för att det inte har hänt något utan för att jag inte hunnit och orkat. Nu kommer i alla fall en uppdatering om de senaste två dagarna. 

I måndags bjöd Aiko personalen på Hundoasen på födelsedagsfika, det verkade uppskattat. Jag och Leica åkte till Sofie efter lunch och Fredrik stannade hemma med Aiko efter att han plockade upp honom på dagis. Sofie och jag packade in hundarna som bestod av Leica, Kitty och Dansk-Svenska Gårdshunden Bruno i bilen och gjorde ett stopp på Granngården innan vi fortsatte hem till mig. 

Kitty har fått fukteksem/hot spots/akut dermatit så det blev rakning och behandling av det och sedan bestämde vi oss för att borsta av lite päls på Kitty. Efter en stund såg det ut så här.Kitty fick även lite tassvård innefattande bortrakning av hår mellan trampdynorna och tår samt kloklippning. Aiko och Bruno fick turas om att sitta i bur då Bruno är ungefär som Aiko med andra hundar. 

-------

Igår, tisdag tog jag även då en tripp till Sofie med Leica. Aiko fick stanna hemma med Fredrik eftersom att jag vill socialträna Leica utan Aiko samt att Bruno fortfarande var kvar hos Sofie. Vi begav oss ut på en supermysig tur i skog och på åkrar och var ute i runt två timmar. Leica sprang glatt med hela vägen och ville inte alls bli buren. Hon ville springa fort fort ;) 

Lite bilder från gårdagen då kameran givetvis var med.Bruno :)

Leica & KittyFrika

Grattis bäbis! <3

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Aikos födelsedag, HURRA, HURRA, HURRA!

Idag fyller Aiko 3 år, massor med grattispussar till honom!Frika

Täcke

Jag sydde precis ett litet täcke till Leicanpeican.Frika

Busar

Mina älsklingar när de var ute på baksidan och busade för en stund sedan.Leica dansar?

Aiko snubblade i stentrappan och slog i munnen :( Han fick några småsår på läpparna.Frika

Leica fullvuxen & Aiko valp?

Det var längesedan jag kunde räkna på fingrarna alla de gånger folk har trott att Aiko är valp.
"Hur gammal är han?" "3" "3 månader då eller?" "Nej, 3 år" ":O"

Nu när jag går med Aiko och en liten valp så har jag trott att folk ska anta att Aiko är vuxen och Leica valp. Jag hade tydligen fel.
"Vad är det där för något?" "Den lilla?" "Ja, vad är det för ras?" "En Chinese Crested" "Vad sa du?" "En Chinese Crested. En nakenhund" "Jahaa.. Men den blir inte större va?" "Jo, hon är bara 10 veckor. Hon blir högre än honom(pekar på Aiko)" ":O"

Aiko lunkar snällt på bredvid mig, lyssnar på vad jag säger och finner sig i att den lilla illbattingen bredvid honom hänger i hans kinder. Leica far omkring som en liten slalomåkande virvelvind över trottoaren, tycker att ALLT är jätteroligt(förutom det dumma snöret omkring halsen som hindrar henne från att springa fort, fort) och finner det ytterst spännande att hänga och dra i sin storebrors kinder.

Så, är det folk det är fel på eller är det mina hundar? :S

Frika

Tårtan

Här är den mumsiga hundtårtan bestående av leverpastej, korv och torrfoder (allergivänligt förstås) som jag mixat ihop och dekorerat med annat gott ;)Frika

Kalas för två

Idag ska vi fira Fredrik med hans familj och släkt. Vi ska dessutom passa på att ha lite kalas för Aiko då han faktiskt fyller tre år på måndag. Så det blir hundtårtsbak för min del idag och tårtan ska räcka till sex hundar. Vad tårtan ska bestå av vet jag inte riktigt ännu.

Aiko är förresten helt återställd från sin magsjuka, skönt! 

Frika

Mammas hjärtan <3

Frika

Mera spyor..

Aiko kräks fortfarande :( Han verkar dock relativt pigg och han har matlust så det verkar inte så allvarligt ändå. Jag har ringt till Hundoasen och meddelat att Aiko inte kommer imorgon, det blir bäst så. 

Just nu känner jag för att dra täcket över huvudet en stund. Det är ganska mentalt krävande med en hund som bara spyr och spyr, och en valp på det som bestämmer sig för att linda in hela lägenheten i toapapper, toapapper som jag försöker torka upp spyor med. 

Frika

Aiko magsjuk?

Idag vaknade vi av att Aiko kräktes. Han kräktes och kräktes men nu verkar han äntligen må bättre. Det verkar tyvärr som om att han inte tålde benet han fick igår. Han åt sådana när han var mindre så jag trodde att det var ett säkert kort, men jag hade nog fel. Så vi får se om Aiko ska till dagis imorgon. Är han pigg och kry så ska jag höra med personalen vad de tror. Det har nämligen gått någon slags magsjuka på hunddagiset och jag vill ju inte att Aiko ska smitta någon om det är det han har. Dock tror jag mer på att det var benet han inte tålde.

FrikaLeica 10 v.

Idag är Leica 10 veckor och därför kommer här en bild på hur hon ser ut idag ^^Frika

Godsaker för både två- och fyrbenta

Jag såg på Facebook att det var utförsäljning på halsband i vår lokala djuraffär så jag gjorde ett stopp där när jag cyklade för att hämta Aiko. Jag köpte ett litet halsband till Leica som jag tittat på tidigare och även lite andra tuggben än dem vi har hemma. På väg hem från dagis fick jag syn på glassbilen och stannade därför för att köpa lite glass. Jag tror inte att jag har handlat av glassbilen sedan jag var liten, så jag passade på att fylla upp frysen. Jag tror att min sambo blir glad när han kommer hem från jobbet, han älskar nämligen glass ;)

Frika

Uppdatering

Sådär, nu är headern uppdaterad och Leica har även fått en egen flik :)

Frika

Mitt lilla skrikmonster

Jag har precis kommit in från regnet och Aiko är nu lämnad på dagis. Leica åkte som vanligt i buren och där lever hon sitt egna lilla liv. Hela vägen till dagis och hem har hon skrikit. Skrikit, pipigt, gnällt och skällt för att hon sitter fast i en bur, för att hon har tröja på sig, för att hon håller på att ta av sig tröjan och för att hon fryser när hon väl har tagit sig ur tröjan. Väl hemma skriker hon. Skriker, piper, gnäller och skäller för att hon är glad, för att hon är trött, för att hon inte vet hur hon ska ligga, för att hon vill upp i sängen, för att allt är besvärligt och för att det helt enkelt bara ska skrikas. 

Hon är ett riktigt litet skrikmonster den där lilla valpen. Tur för henne att hon är så söt ;D

Frika

4 år!

Idag firar Fredrik och jag fyra år tillsammans, Grattis till oss :D

Frika

Bildbomb

Mina hjärtan i pappas trädgård.Äpplen var KUL!Den fina tröjan har vi fått låna av vår bekant Katja. Fråga inte..

Leica hos min brorsdotter Olivia.Världens bästa pappa som nu är 70 år fyllda.

Fredrik och Leica busar.Känguru? 

Leica hittade en napp ;DAiko tyckte också om napparna.Leica och jag.På väg hem.

Frika

Hemma

Nu är vi hemma från visiten hos min familj i Skara. Allt har gått jättebra och jag är så stolt över mina fina hundar. Aiko har som vanligt skött sig super och likaså Leica. Tågresan dit tog 3½ timme och som tur var så hade vi 10 minuters uppehåll i Örebro så att hundarna kunde få kissa av sig. Hemresan tog 2½ timme och hundarna sov båda resorna. Väl i Skara fick Leica vara med på två kalas och Aiko ett. På min pappas 70-års firande fick Aiko vara hos min mamma då det var många barn på kalaset. På min systersons kalas fick han dock vara med. 

I fredags fyllde min käresta sambo Fredrik år så även han firades på kalasen, samt min bror Fredrik som fyllde i torsdags. 

Bilduppdatering kommer senare idag :D

Frika

Duktiga hundar

Idag var hundarna själva hemma i 1½ timme medan jag var på Carema där jag håller på med en utredning. Hundarna var superduktiga och Leica sov när jag kom tillbaka. Inget kiss eller bajs på golvet. Hittills har hon bara kissat och bajsat inne en gång så hon är verkligen en liten stjärna. På Carema gick det bra och det är klart att jag kommer att få min Aspergerdiagnos. Men vi ska träffas en gång till för jag har tydligen autisiska drag också, så psykologerna ska fastställa om jag även har autism eller inte. Dock tror inte jag att jag har autism också, och inte heller läkaren trodde det. Men det ska kollas i alla fall. 

Imorgon tar vi tåget ner till min familj i Skara där vi ska fira min pappa som har fyllt 70. Det bestämdes innan vi bestämde oss för att Leica skulle flytta in hos oss, så det är bara att packa med hundarna och åka ;) Så idag blir det bad för Aiko och kanske även för Leica om det hinns med och är läge för det.

Nästa vecka kommer jag ta tag i att fixa en egen flik här på bloggen åt vår lilla prinsessa, samt att byta ut headern, för vi har ju faktiskt två stycken fyrbenta här hemma nu. Men det får bli efter helgen, för jag har ingen möjlighet till det tidigare. 

Frika

Bus

Idag har mina bäbisar lekt på riktigt för första gången. Det var fullt ös på baksidan för en stund sen :DFrika

Varför Leica?

Ja varför blev det just Leica?

Så här i efterhand är jag väldigt glad att det inte blev den första valpen, den som jag hade tänkt ta. Jag är glad att jag åkte runt till fler kennlar och skaffade mig mer erfarenhet och kött på benen. Jag är glad att jag hann lära mig mer om rasen innan jag besämde mig. För så här i efterhand är jag helt övertygad om att jag inte kunde hittat en bättre hund för mig, än just Leica. 

Direkt när jag såg henne kändes det rätt i magen. Hon var väldigt tuff och orädd och jag såg en intelligens hos henne som jag inte såg hos någon av de andra valparna. Hon kändes så rätt för mig. Jag fick träffa föräldrarna som båda var mycket sociala och väldigt trevliga i temperamentet. Båda är friska och har alla tänder. Och att uppfödare Josefine är den bästa gjorde att allt var perfekt. 

Ju mer jag pratar med Josefine, desto bättre känns allt. Vi har väldigt lika åsikter om avel och jag äskar att hon avlar för en bättre ras. Hon fortsätter att testa sina hundar för sjukdomar, även om de inte längre används i avel. Så om Leicas mormor någon gång i framtiden får en sjukdom så kommer Josefine att informera alla valpköpare med valpar som har hennes gener. Det är seriös avel för mig. 

Så Leica är perfekt helt enkelt, hon är precis allt jag önskat och lite mer. Leica har alla förutsättningar för att bli frisk och det är precis vad jag önskade. Att hon sedan är supersöt och ser ut att bli väldigt fin som vuxen är ju bara ett stort plus :D

Frika

Mer bilder

Idag har Leica åkt buss fram och tillbaka till Aikos dagis samt gått omkring i centrum. När vi stod utanför en butik och väntade på Fredrik så var det några barn som ville hälsa. Den ena tjejen satte sig ned och Leica kröp genast upp i hennes knä och sökte skydd från blåsten. Idag har vi också klippt klorna på en tass. Jag vill inte ta mer än en tass i taget när hon är så här liten då hon inte har tålamod att vara still så länge. Så en tass var precis lagom och hon var superduktig! 

Här kommer lite fler bilder.Leica är påklädd och redo att åka buss.Bissingar ;)Väntar på bussen.

Mammas hjärtan <3

Griskultingen med bakåttippande öron.

Frika

Bilder

Här kommer några bilder på lilla Leica. Fler kommer upp senare :)Frika

Dagen

Allt går hur bra som helst här hemma. Leica äter superbra, leker, gosar och är alldeles perfekt. Hon har bajsat inne en gång, men det är allt. Duktig tjej! Aiko har intagit sin roll som storebror och även han sköter sig hur bra som helst. Vi var hos svärföräldrarna och där vaktade Aiko Leica och kollade till hennne hela tiden. Min fina kille <3. Han vägrade dock att äta sin kvällsmat idag, men att han blir lite trotsig nu har vi räknat med. Han måste ju trots allt lära sig att dela oss med någon annan.

På morgonen idag cyklade vi iväg till Hundoasen i regnet där vi fick lära oss massage. Detta för att förebygga för Aikos artros. Leica charmade hela Hundoasen och sov sedan i sin bur under massagen. När vi kom hem fick jag Leicas rakmaskin på posten, en Wella Contura och jag har redan rakat henne lite på kroppen så att hon ska vänja sig. Vi har även tränat på att kunna ligga still på rygg och ta på tassarna. Hon är så duktig vår lilla prinsessa!

Jag har också skickat in ägarbytespapperna till SKK, registrerat Leica i Jordbruksregistret och kompleterat hennes uppgifter hos Agria. Nu är jag helt slut, det tar på krafterna att vara småvalpsmamma ;)

Just nu går det av någon konstig anledning inte lägga upp bilder här på bloggen så de får komma i efterhand.

FrikaÄntligen!

Äntligen är hon här! Det var en lång resa men Leica har skött sig hur bra som helst. Hon sov hela vägen och sa till när hon ville gå ut och kissa. Väl hemma i Nynäshamn fick hon träffa Aiko och Kitty och mötet var verkligen över all förväntan. Aiko var jättenyfiken och såg mest ut som "Vad är det där?". Han har varit superbra med henne, haft stenkoll på henne och till och med lekt med henne. Han sa till en gång när hon studsade på honom i soffan, men då sa han bara till, precis som han ska göra. Mina duktiga hundar! <3

Leica har kissat och bajsat ute och inga olyckor har hänt inomhus. Hon åt dessutom upp all sin mat igår kväll när de fick kvällsmålet. Leica kommer så här i början få färskfoder på morgonen och torrfoder lunch och kväll. Sen får vi se hur vi ska göra med maten i framtiden. 

Ett stort tack till Sofie, Kimmo och Cribba och givetvis uppfödare Josefine för allt!

Här är Leica innan vi åkte från Josefine.Här har vi kommit hem, full fart.

Frika

Kvällsfoto

Igår var Sofie, Fredrik och jag iväg och fotade Aiko och hans nyfunna vän Kitty. Alla tvåbenta var lika delaktiga i framställandet av denna bild och vi står därför som fotograf alla tre. Jag måste säga att jag fullkomligt älskar bilden! Frika

Gimo Utställning

Idag har min kära vän Sofie och jag varit i Gimo på utställning. Det har varit supertrevligt och kanonfint väder och vi har bara tagit det lugnt och tittat på fina hundar och shoppat fina saker. Givetvis var kameran med också. Jag köpte en fleecefodrad regn/vind-overall till Leica. Den är på tok för stor nu men den lär hon växa i. Bild på den kommer upp någon annan dag.

Imorgon utökas vår lilla familj från tre till fyra, för då flyttar Leica hem till oss. Håll tummarna för att allt går bra nu. Det pirrar i min mage :D

Just nu bjuder jag bara på en bild från idag och det på en Chinese crestedvalp som jag fann mot slutet av dagen.Frika

Bästa vänner

Min käresta Aiko och jag.Frika

Traderavinst

Denna bjöd jag hem från Tradera för någon vecka sedan. En stickad tröja som egentligen är till vuxen Leica, men Aiko fick vara modell. Visst är den fin :DFrika

Ett helt gäng fleeceoveraller

Idag blev jag klar med fleeceoverallerna som jag sytt till min vän Veronicas hundar. Hon har sex stycken chinese crested, fem nakna och en puff. Här kommer lite bilder på overallerna, alla i olika utföranden.Flameboys overall.Lillbus overall.Caspers overall.Aldes overall.Tobias overall.Lovas overall.Frika

Försäkringsbyte

Jag har Aikos försäkring hos Folksam men kommer att byta över honom till Agria, av den enkla anledning att jag ska ha Leicas försäkring hos Agria. Rasen Chinese Crested har problem med sina tänder och då Agria har en tandförsäkring att teckna så är det ett självklart val. Aikos försäkring hos Folksam går ut i april nästa år vilket betyder att jag inte kan flytta över honom till Agria innan dess, men det får jag ta för jag vill inte ha dem hos olika försäkringsbolag. 

Leica är förresten chippad, vaccinerad och vetrinärkollad och redo att flytta hem till oss nu. Det har börjat pirra i min mage ;D 

Leica i sin nya pappas knä.Frika

Nessies poäng

Här är Nessies poäng som jag tycker är väldigt bra med tanke på att hon inte är riden i mer än fyra månader. Duktiga skruttfian och duktiga Åsa som gjort ett så bra jobb med henne! Puss på er <3

Frika

Sömniga mobilbilder

BäbisAikoFrika

Dagistajm

Om en stund ska jag cykla iväg med Aiko till dagis. Det känns dock mindre givande då det för fullt regnar och blåser ute. Just nu funderar jag på om det är smartare att ta bussen. Vi får se, först ska Aiko äta frukost och jag ska försöka se till så att jag ser lite mer anständig ut, om det nu går.

Slänger upp en bild från igår på mitt hjärta.Frika

Dagen

Fredrik, Aiko och jag var för en stund sedan ute och försökte hitta lite grusvägar, skogar och gräs som var lämpliga att promenera med hund på. Vi hittade några meter grusväg, lite gräs och några träd vilket inte är helt illa för den här staden, som verkar ha kraftig brist på sådant man uppskattar som hund och hundägare. Fredrik bestämde sig för att släpa med kameran när jag redan hade gått utanför dörren, vilket resulterade i att jag inte hade möjlighet att göra mig fotogenisk. Men idag bjuder jag på det.Jag roffade åt mig kameran och fotade vårat lilla hårmonster.

Frika

Hem Ljuva Hem

Som lovat kommer här bilder på hur vi bor, två stycken tvåbenta och snart två stycken fyrbenta. Så Josefine, här kommer Leica att bo :)

Hallen. Badrummet är till vänster.

Rummet.Min plats. Någon som ser Aiko? ;)Sovalkov i hörnet. Köket.

Balkongen och Baksidan.Havsutsikt (Ja, lite vatten kan man i alla fall se mellan husen)Nedre delen av baksidan.Frika

Längtar ihjäl mig

Ja just nu längtar jag ihäl mig efter min lilla Leica. Som tur är så är det inte alls många dagar kvar, för på söndag åker vi och hämtar vår lilla prinsessa :D Det pirrar i Frikas mage ;)Frika

Cykelburen

Denna fick jag idag hem från Sea Hund & Katt. Det är alltså en liten bur/väska att sätta fast på cykelns pakethållare. Den går även att använda som en vanlig bur och denna kommer alltså att bli Leicas. Jag är supernöjd än så länge, den ser väldigt bra ut och kostade allt som allt endast 404 kr. 

Hake att sätta fast hunden i. På burens golv finns en mjuk dyna som är lätt att ta loss för tvätt osv.Att fästa fast på cykeln.Botten, som du fäster på själva pakethållaren. Ihopfälld.Aiko och Leicas bur. Aikos bur köpte jag på Mydog i Göteborg när han bara var en liten valp. Den står alltid bredvid mig här vid datorn och Aiko är mycket förtjust i sitt krypin. Denna sitter han även i när vi reser längre sträckor med bil. Även den är ihopfällbar.

Frika

Hästeri i Strömsholm

Igår var vi iväg till Strömsholm och tittade på min egenuppfödda häst som jag sålde i februari. Hon och hennes nya ägare ställde upp på kvalitetsbedömningen vilket var otroligt roligt att få vara med och se. Det känns så bra, för min kära häst har verkligen hamnat rätt. Hon får allt hon förtjänar och jag kunde inte önska mer. 

Ett stort tack till Åsa som ger min prinsessa vad hon förtjänar och ett stort tack till vår vän Rasmus som var snäll och i sista sekund ställde upp som chaufför när all planering gick åt skogen <3

Aiko var mycket bitter över att han var tvungen att sitta i sin resebur medan vi åkte bil.
Highness "Nessie" f. 06-06-2007
Highlander - Master - JumperFrika

Gosproppen

Bilden är tagen för en liten stund sedan. Aiko var trött och sov lite i mitt knä medan jag satt här vid min käresta dator. Funderar på att lägga upp fler gosbilder på lillkillen ^^ Frika

Bild från dagen

Idag var jag iväg och fotade på Aikos dagis. Det blev inte så jättemycket foto dock, utan mest förberedelse inför kommande dagar som jag ska fota där. Smakprov från idag. Jag älskar by the way Hundoasen.Frika

Hej

Här var det dåligt med uppdatering. Jag har ägnat halva dagen igår och hela dagen idag åt att sy, vad det blir får ni se när det är klart. Dock är det varken speciellt eller spektakulärt. Ja, det var den uppdateringen. 

Imorgon ska jag fota på ett speciellt ställe, mer om det senare.

Frika

RSS 2.0