"Jag med!"

Aiko ville också bli fotad, så självklart fick mitt hjärta också sitta på bordet och bli matad med skinka. 

Var är Aiko? xDVäl uppe på bordet sjöng han för oss, jättefint!

Han sjöng ett tag och blev lite trött i benen så han fortsatte liggande."Visst var jag duktig!"Lite trött i benen var det ja.Syrran skulle vara med också, och snart växer hon om brorsan på höjden ;PFrika

Leica 15 v.

Idag är Leicurt 15 veckor och från och med nu slutar jag med veckobilder och går över till månadsbilder på flisalisan. Så här fin är hon nu, det börjar bli hund av henne. Dock blev det inga bra uppställda bilder, så dessa får duga ;) 

Curtan har förresten fått en rand från nacken, längst med ryggen och ned på svansen med alldeles gult hår. Pälsen var lite svagt gul när hon bara var några veckor och sedan kom det vit päls. Men nu kommer det gult fint hår, så just nu ser det ut som att hon har utväxt ;P Även på öronen är pälsen gul. Jag älskar hur denna rasen ändrar färg. Leica har dessutom glesat ur lite grann på sidorna av kroppen då man nu tydligt ser att hon har mer behåring längst ryggraden än på sidorna av kroppen. Förut hade hon lika mycket behåring överallt (förutom på undersidan av kroppen där hon alltid varit väldigt naken). Sötmuppen ;)Frika

Heja Agria!

Jag ringde precis till Agria för att se så att de har fått mina kontouppgifter då jag vill att Leicas försäkring ska skötas per autogiro. När man ringer till Agria får man prata med en röst, något jag vanligtvis inte gillar. Men idag var det faktiskt riktigt smidigt. Rösten talade om för mig att jag skulle knappa in mitt personnummer om jag redan var kund. Därefter fick jag välja vad jag ville göra och eftersom att jag ville ta upp det angående autogiro så skulle jag säga "autogiro". Vips så talar rösten om för mig att jag har autogiro och hur mycket som kommer att dras vid nästa betalningstillfälle. Med andra ord så har de fått mina kontouppgifter och jag kommer att betala för två månader första tillfället. Jättesmidigt, heja Agria!

Frika

Kittyvakt

Idag är Leica och jag Kittyvakt, eller så är det Kitty som är Leica- och Frikavakt, det beror på hur man ser på saken. Hur som helst så är det mysigt att ha stora leonbergern Kitty här hemma, även om det blir lite trångt för henne i vår lilla enrummare. Aiko var dock mycket missnöjd över att Kitty kom hit imorse och bestämde sig för att han skulle spöa upp henne, något som inte var okej för lille herrn att göra. Nu är han i alla fall på dagis och det uppskattas nog av flera parter, Aiko själv, hans personal, Kitty och jag. Leica verkar ganska likgiltig till saken, hon är bara en busig liten valp som ständigt hittar på nya hyss.

Fina Kitty på bild.Frika

Leica förut

Frika

Mammas godingar

Några minuter sedan
Frika

MobilfilmerFilm från idagFrika

Mobilbilder

Var är Leica?


Frika

Dagis, valpkurs och foder

Idag har Aiko varit hemma från dagis. Fredrik och jag är sjuka och ingen utav oss hade energi nog att lämna och hämta Aiko på dagis. Så istället fick Aiko vara hemma och mysa med oss :)

Den tredje november börjar Leica och jag på valpkurs som är uppdelad på fem tillfällen. Det är Hundoasen(där Aiko går på dagis) som har valpkursen och den kommer att hållas inomhus. Aiko kommer att gå på dagis november ut och sedan slutar han. Dels för att dagiset har uppfyllt våra önskemål och hjälpt Aiko, och dels för att vi inte längre har råd att låta honom gå kvar. Vi har istället planer att börja med rallylydnad nästa termin. Får Aiko dock bakslag av att sluta på dagis kommer vi givetvis låta honom börja igen. Aiko har verkligen gjort framsteg på dagis och han älskar att vara där. På så sätt känns det lite tråkigt att behöva ta honom därifrån, men för tillfället har vi bara en inkomst och jag är ju ändå hemma på dagarna. Och jag saknar ju min lilla pojk när han är borta.

Just nu klickar jag hem foder från Häromi och för tillfället ligger det torrfoder och tuggben i varukorgen. Torrfodret är till Leica. Hon får färskfoder morgon och kväll och har fri tillgång till torrfoder på dagarna. Aiko rör inte hennes torrfoder så på så sätt kan det alltid stå framme. Nu är hennes torrfoder snart slut och jag tycker att det är bra om hon vill äta torrfoder utöver färskfodret så jag beställer hem 8,5 kg. Hon får Royal Canin Mini Junior, fodret vi fick med från uppfödaren. Jag väljer att fortsätta med det då hon tycker om det och verkar må bra av det. 

Frika

Leica 14 v.

Idag är Leica 14 veckor och ser ut så här. Hon börjar bli stor nu :)

Frika

Tröjor till små kineser

Två tröjor är sydda och ska skickas iväg. Den ena ska till Leicas bror Arne och den andra ska till Emmas Tuva. 

Arnes tröja. Tror du inte ArneBanane blir snygg i denna Josefine? ;) Benen runt döskallen är av reflex. Jag gjorde den lite större då jag antar att han växer lika mycket som Leicurt här hemma.

Så här snygg är Leicas bror Arne, som förövrigt fortfarande letar efter det perfekta hemmet. På bilden är han åtta veckor.Tuvas tröja. Är man en svart fluffboll så måste man synas ordentligt!

Frika

Tuva

Detta är Tuva, eller Trollmyren's Qaramell som hon heter. Hon är en Chinese Crested Powderpuff och har precis flyttat hem till min kära vän Emma. Tuva är en dag äldre än Leica och är supersöt! Frika

Nya tröjan

Leicas nya tröja som är fodrad med dubbla lager fleece.Frika

Snabb uppdatering

Igår lekte Leica med tre chihuhahuor. Det är Fredriks bror och hans sambos hundar. De var lite läskiga till en början eftersom att alla tre skulle hälsa samtidigt men efter en liten stund sprang de omkring och lekte alla fyra. 

Imorgon ska vi vara Kitty-vakt och efter det ska jag tvinga Sofie att utställningsträna med mig och Leica. Aiko ska till dagis som vanligt på måndagar.

Frika

Bildbomb på LeicaBus

Medan Aiko var på dagis idag så lekte Leica och jag på baksidan. Givetvis var kameran med ;)

Frika

Leica 3 månader

Idag fyller Leica hela 3 månader och nu är det exakt en månad kvar tills vår utställningsdebut. Igår blev hon dessutom 13 veckor. Här är bilder på hur min prinsessa ser ut idag.Frika

Leicas nya overall

Jag ägnade halva dagen igår och halva dagen idag åt att sy en ny fin höstoverall åt Leica. Den tog tid och var svår att sy men nöjd blev jag :D

Utsidan är ett kuddfodral som jag sytt om och insidan är svart fleece som jag fodrade med. Insidan är lite speciell då sömmarna inte syns (förutom där mudden sitter), på grund av att jag sydde insidan för sig och sedan vrängde. Alltså sitter utsidans sömmar och fleeceinsidans sömmar mot varandra. Knappar och världens sötaste lilla björn pryder overallen ^^

Blev den inte fin? :DFrika

Fleeceoverall Tillgänglig

Såld!

Idag har jag sytt en fleeceoverall. Den är blå med en randig luva och svarta muddar. Den är endast sydd med raksöm och sicksacksöm och är därmed heller inte professionellt gjord. 

Rygglängd: 37 cm
Bröstomfång: 52 cm


Du som vill ha den får betala 50 kr och då står jag för frakten. Det är först till kvarn som gäller och du skall höra av dig till min mejl, fredrika.essgarde@hotmail.com.

Om du som köper tröjan inte är nöjd så får du givetvis pengarna tillbaka mot att du skickar tillbaka tröjan och lämnar den i samma skick som den var när du fick den.

Frika

Lillans regnoverall

Igår sydde jag en regnoverall till Leica av den ena regnjackan som jag köpte. Den blev okej, men jag är inte helt nöjd. Hon lär dock växa ur den snart och då får jag tillfälle att sy en ny, en bättre. Det är kardborreknäppning på ryggen och reflexer på kropp och hals. ET? ;)

Frika

Regnoverall till Leica

Nu har jag varit på klädförmedlingen och inhandlat två galonjackor. 98 kronor blev det och båda ser nya ut, så Leica ska få en regnoverall, jag har inte bestämt vilken jacka jag ska göra den av än bara ;)

Frika

Underbara tyger

Just nu sitter jag och dreglar över superfina tyger som jag önskar att jag hade råd med. Men om symaskinen går varm här hemma hela dagarna och ni handlar flitigt så kanske jag kan beställa hem lite snart ;)

Smakprov. De första två är vattenavvisande tyg, visst skulle det bli snygga regnoveraller :D

Och snygga tröjor!


Frika

Leica idag

Aiko skulle följa med och bli fotad men han bajsade ner svansen och slänge sedan upp den på ryggen, så min svarta hund var alldeles brun och kletig på hela ryggen. Det var bara att vända hem och stoppa hunden i badkaret. Eftersom att han sedan var så blöt så ville jag inte ta med honom ut, det var ju så kallt ute. Därav är det inga bilder på honom.Frika

Tröja tillgänglig

Idag har jag sytt en tröja. Den är gjord i ett brunskimrande, tunt tyg och är fodrad med blå fleece. Benen är dock inte fodrade. Den är endast sydd med raksöm och sicksacksöm och är därmed heller inte professionellt gjord.

Rygglängd: 35 cm
Bröstomfång: 50 cm


Den är för trång för Aiko som är 37 cm i ryggen och 50 cm om brösted. Därmed passar den en lite nättare hund. Du som vill ha den får betala 50 kr och då står jag för frakten. Det är först till kvarn som gäller och du skall höra av dig till min mejl, fredrika.essgarde@hotmail.com.

Om du som köper tröjan inte är nöjd så får du givetvis pengarna tillbaka mot att du skickar tillbaka tröjan och lämnar den i samma skick som den var när du fick den. 

Frika

Walking das dogs

Filmade med mobilen häromdagen när Leica och jag hade hämtat Aiko på dagis. 
Frika

Sälja hundkläder?

Det är många som tycker att jag borde börja sy och sälja hundkläder. För det första vill jag inte ta emot beställningar, det blir då ett måste och jag hatar måsten. Jag har heller inte känt mig tillräckligt duktig för det, samt att min gamla symaskin endast kan sy raksöm och sicksack. Dock har jag funderat på att sy lite tröjor när och hur det passar mig, och sedan lägga upp dem här för försäljning. Endast för en billig peng givetvis. Tröjorna kommer dock endast vara sydda med raköm och sicksack och där med inget mer professionellt. Men på detta vis så kommer jag ha råd att köpa in lite nya tyger, sy och sedan veta att det jag syr kanske kommer till användning. 

Så, kan det vara intressant?

Frika

Sy valptröja av gammal tröja

Idag har jag sytt en tröja till Leica. Den är gjord av min gamla tjocktröja och en kökshandduk. Jag är riktigt nöjd!Så här gjorde jag.

Jag klippte av armen på tjocktröjan. Jag klippte sedan armen på två och använde mig av den översta delen. I den klippte jag hål för frambenen.

Därefter klippte jag av mudden från den andra delen av armen. Jag klippte upp den och delade den på två. Dessa kommer alltså att bli tröjans framben. 

Jag vek, nålade och sydde muddarna. Därefter vrängde jag dem rätt.

Nu ska de sys fast i hålen och bli tröjans framben. Vräng tröjan, lägg de sidor som ska synas mot varandra, nåla och sy.Nu till den dekorativa delen. Klipp ut en tygbit av en kökshandduk som kommer att bli en ficka på tröjan. Sicksacka kanterna, vik in och sy. Därefter ska den sys fast på tröjan. 

Nu är det dags att göra en luva. Här använde jag mig av den delen av ärmen som blev över. Klipp ut, nåla och sy.

Nu till luvans dekorativa del. Klipp ut en remsa av kökshandduken. Sicksacka runt och vik sedan in den över luvans kant. Nåla och sy. Nu ska luvan sys fast på tröjan. Nåla och sy.

Nu är det bara en del kvar och det är att sy fast mudd på bakre änden av tröjan. Här använde jag mig av den andra ärmens mudd. Klipp av den och dela den sedan på två, för att inte få den så bred. Nåla fast på tröjan och sy. Sen är den klar :DFrika

Nysydd overall

Idag har jag sytt en liten overall till Leica. Den är gjord i grå plysch och är fodrad på kroppen med vit fleece. Benen är ofodrade. Jag är faktiskt riktigt nöjd :)Frika

Svansfläta

Varför svansfläta?

Aiko har svansfläta när han är på dagis och om vi ska åka iväg någonstans med buss och tåg. Anledningen är att han lätt blir nervös (även om det inte alltid märks, då han alltid sover under resorna) och när han blir nervös och stressad så blir även hans mage det. Har han då sin långa, fina svans utsläppt så är man i stort behov av tvål och vatten efter en stund. Aiko är alltså expert på att bajsa ner sin svans. Och för att förhindra det så flätar jag hans svans. 

Hur flätar jag?

Jag gör en inbakad fläta i hans svans, men gör den på undersidan av svansen. Anledning till det är att han bär sin svans på ryggen och därav är undersidan uppåt. Det är alltså endast för utseendets skull. För att göra flätan på undersidan lägger jag Aiko på rygg i sängen, han passar då på att ta en tupplur medan jag flätar ;)

Först kammar jag igenom svansen för att se så att den är fri från tovor.Sedan är det bara att börja fläta.Jag viker toppen (av hygieniska skäl samt för att det ska slitas mindre) och sätter fast snodden.Svansens ovansida, som är mindre snygg.Men desto snyggare blir det när han har svansen över ryggen.Frika

Mjölktänder

Nu har jag suttit och läst på lite om hundens tänder och vad jag har förstått så ska valpen ha sex incisiver i överkäken och sex i underkäken. Leica har dock bara fyra i underkäken, så hon är för tillfället inte helt fulltandad. Dock har den nakna varianten inte alltid alla tänder så det är inget onormalt. Bara ett konstaterande. Huruvida hon får alla permanenta tänderna vet vi inte ännu, utan det får tiden utvisa. 

Nu ska jag leta lite mer fakta om hundens tänder och sedan ska vi fota för ett senare inlägg, nämligen om Aikos svansfläta. 

Frika

Överbett?

Jag börjar fundera på om Leica har fått lite överbett. Hon hade korrekt saxbett när jag fick hem henne men jag har hört att bettet kan ändras lite medan de växer. Jag är inte så bra på bett så vad tycker ni, har hon fått överbett? I så fall, tror ni att det rättar till sig? Frika

12-veckors vaccin

Idag har Leica blivit vaccinerad. Hon charmade hela djurkliniken och veterinärerna var mer än förtjusta i henne. De var fascinerade över att hon var så framåt och orädd, då hon med viftande svans sprang runt och nosade på allting och då hon pussade ihjäl alla människor hon kom åt. Veterinärerna tyckte att hon var väldigt jämt och fin i kroppen, att det var roligt att hon hade så mycket tänder och att hon tydligen var det sötaste de sett. Den ena veterinären ville dessutom ha en valp efter henne om jag tar valpar på henne. Jätteroligt att höra! :)

Jag passade på att väga Leica på kliniken och nu väger hon 2 kg. Hon blir stor min lilla prinsessa ^^ 

Frika

Produkter från Häromi

Här kommer bilder på produkterna från Häromi. På första bilden är det Biopet Glucosamin pulver 750 g, K9 Aloe Vera Nano Mist Balsamspray och oranga gummisnoddar till Aikos svans då han har svansfläta på dagis. På andra bilden är en fäll till Aikos Canvasbur. Vi fick även med smakprov på potatissticks, den var väldigt populär och redan uppäten av hundarna. Superbra tuggben som jag verkligen ska köpa fler av. Jag är supernöjd med produkterna och servicen från Häromi.

Frika

Leica 12 v.

Idag är Leica 12 veckor och ser ut så här i kroppen. Frika

Paket från Häromi

Jag har precis hämtat ut ett paket från Häromi. Där fanns det Glucosamin till Aiko som räcker i ett helt år, balsamspray, hårsnoddar och en fäll till Aikos bur då han kräktes ner filten som låg där innan. Vi fick också med smakprov på ett ben. Bilder kommer upp senare. 

Frika

Nytagna bilderFrika

Bus på baksidan

Frika

Trimbord

För en stund sedan var Sofie och jag iväg och hämtade ett trimbord. Så nu är strykbrädan undanstoppad och jag har äntligen ett riktigt trimbord ;)

Frika

Min Facebook-konversation

Inatt har vi inte fått sova mycket. Jag uppdaterade Facebook under natten och så här löd det.

"Just nu är min valp väääldigt billig.. hon har hållt mig vaken så länge att jag inte är trött längre, utan mår just nu bara dåligt istället. Problemet är att Leica behöver bajsa, men det regnar ute så hennes plan är att bajsa inne istället. Det är inte min plan, bajsa ute eller bajsa inte alls! Väl ute ska hon bara in. Inne låter jag henne inte vara på golvet för jag vet vad hon tänker göra. Tar upp henne i sängen. Hunden sprattlar och gnäller. Bra då får hon vara instängd i buren. Efter en halvtimmes skrik tystnar hon och hon får komma ut. Sprattel och gnäll. Tar ut henne, men hon håller fast vid sin plan och ska in. Och så håller det på.."

En stund senare.

"Nu har hon faktiskt somnat efter 3½ timmes bråk, fascinerande.."

En timme senare.

"Here we go again.."

Fyra timmar senare.

"Och igen.."

En stund senare.

"Ja men sådär ja. Ut som vanligt, kissa och in igen. Pip och gnäll, nu släppte jag ner henne på golvet men gick efter henne hela tiden. Vips, hunden sätter sig för att bajsa. Snabb som en blixt tog jag upp henne och tog ut henne innan hon hinner göra ngt inne. Valpen bajsar ute och jag vinner, efter en hel natts bråk. Hon är bra envis den där lilla, men jag är fanimej envisare!"


Vid 21.30 igår började hon, runt 6 imorse skrev jag sista meddelandet. Det var en trött Aiko som gick till dagis imorse, en trött sambo som gick till jobbet och en ännu tröttare Leica. Förståeligt då hon har skrikit hela natten, allt för att hon inte ville bajsa ute. 

Frika

Mammas galenpannor

Frika

Oj vad hon växer

Hundarna och jag var precis ute på en mysig liten promenad runt hamnen. Jag insåg då att min lilla hund har vuxit väldigt mycket sedan hon kom hit. 

Det skiljer två veckor mellan dessa bilder. På första bilden var hon 9½ vecka och den stickade tröjan var så stor att hon drunknade i den. Idag är hon 11½ vecka och tröjan sitter perfekt. 

Frika

Leicas behåring i bilder

Många skulle nog säga att Leica är ganska hårig, och ja, hårig är hon men enligt mig är hon väldigt bra hårig. Hon har den där lite hårdare, lättrakade pälsen som jag personligen tycker att den nakna varianten ska ha. En del har väldigt mjuk, vågig päls som kan vara besvärlig att ha att göra med. Leica är dessutom väldigt naken på magen, bröstet, halsen och ljumskarna. Jag tror också att hon kommer glesa ur en hel del på sidorna av kroppen då hon är i sin hårigaste ålder just nu. 

Väldigt få kineser har den där perfekta behåringen, det vill säga mycket crest, sockar och svans men helt naken på resten av kroppen. En hund som är helt naken på kroppen är ofta också väldigt naken på huvud, ben och svans.

Här har Leica några dagars utväxt.

Frika

RSS 2.0