Valpdags?

På måndag bär det av mot Rosersberg, för där ska vi nämligen titta på valpar :D Jag väntar spänt, kanske är någon av de två tikarna i kullen Aikos lillasyster? Det får vi se.
Vi ska till Kennel Jean Dark som ligger ungefär en timme med bil ifrån där vi bor, och vi blir fyra stycken som åker. Min sambo, jag och två vänner. Valparna vi ska titta på är av rasen Chinese Crested, eller kinesisk nakenhund som den också kallas. Chinese Crested finns i två varianter, den nakna och den håriga. Den håriga varianten kallas för Chinese Crested Powder Puff och de båda varianterna föds i samma kullar. Jag har länge varit förälskad i rasen och det har sedan ett tag tillbaka varit bestämt att jag någon gång ska ha en egen naken ponnyhund. 

Jag har tittat runt på olika kennlar och det finns många otroligt fina hundar där ute. Det har dock från första början känts mest rätt med Kennel Jean Dark. Jag har länge läst uppfödare Jeanetts blogg och jag har långt innan dess följt hennes döttrar på Dayviews. Hela familjen verkar vara väldigt härlig och jag ser fram emot att få träffa dem alla. Men det är inte bara det som gjort att jag fastnat för dem. Jag tror att den största anledningen till att jag så gärna vill ha djur från just Kennel Jean Dark är att Jeanett verkligen brinner för att avla på friska och sunda djur. Hon gör allt hon kan för att vi ska hjälpas åt att avla bort alla sjukdomar som tyvärr gör att allt för många mister sina älskade familjemedlemmar alldeles för tidigt. Och som tyvärr gör att allt för många djur behöver lida.

Som ägare till en hund med diverse olika defekter så som felställda ben, foderallergi, slapp magmun och dåligt psyke, så är jag väldigt mån om att mina framtida djur har de bästa förutsättningarna för att må så bra som möjligt. Och eftersom att vi människor bestämmer vilka djur som ska bli föräldrar och vilka gener som ska föras vidare så tycker jag att man ska avla med omsorg och tänka långsiktigt för djurens bästa. Jag anser alltså att vi har mycket att tacka ansvarsfulla och medvetna uppfödare för friska djur. Detta gäller givetvis både renrasiga och blandraser, då jag inte har något emot blandrasuppfödning så länge man verkligen vet vad man gör. 

Jag älskar Aiko mer än något annat men jag önskar att han avlats med mer medvetenhet och eftertanke. Då kanske han slapp problemen som ställer till det för honom ibland. För jag vill inget annat än att dem jag älskar ska må bra!

FrikaKommentarer
Postat av: Malof

Det är riktigt kul och läsa din blogg! Redan lagd i favoriter. Ska bli kul och se om Aiko kommer få en lillasyster eller ej. Och. Aiko är så fruktansvärt söt. Många hundar skulle bara äta upp alla 3 godisar och sen försöka få mer godis. Men Aiko har en egen personlighet. Så fruktansvärt kul!Hare bra! :)

2011-07-21 @ 08:42:04
Postat av: Frika

Tack så mycket, det värmer att höra att bloggen uppskattas :D Ja Aiko har en enorm personlighet, jag har aldrig varit med om något liknande :)

2011-07-21 @ 09:26:37
URL: http://hundi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0