Fettet bör komma inifrån

Aiko får ibland torr hud. Det märker jag då han kliar sig lite extra, samt att han får "mjäll". Visst kan schampo och andra produkter för päls spela roll, men jag har fått lära mig att fettet ska komma inifrån. 

Vid behov ger jag då Aiko en skvätt (ungefär en matsked) solrosolja i maten och jag märker snabbt skillnad i Aikos hud och päls. Man behöver inte använda solrosolja, utan olika hundägare använder olika oljor och har olika åsikter om vad som är bra och inte. Solrosolja verkar dock fungera fint för Aiko och jag har fått rekommendationer på flera håll om att använda solrosolja. Solrosolja ska dock ges med försiktighet har jag hört. Hundar lägger gärna lätt på sig av oljan och överdoseras den så kan det leda till att hunden får brist på A-vitamin. En del menar också på att hundar med ledproblem inte bör äta solrosolja. 

Vill du börja ge din hund olja i maten så rekommenderar jag att du först läser på om de olika oljorna, samt hör med någon som är expert på ämnet. Men glöm inte att även experter har olika åsikter. 

Solrosoljan förvarar vi i denna söta kanna från Chilli. Nog är den avsedd för olivolja, men vad man vill ha i den bestämmer man givetvis själv. Frika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0