Bad

Aiko badas en gång i veckan till en gång varannan vecka (Ibland oftare beroende på väderlek). Jag använder schampo och conditioner från Dr. Melumad, som jag köpt på ett Aloe Vera-Party. Produkterna är superbra och jag tänker verkligen försöka få tag på fler flaskor av dem. De är "hypoallergenic" och köper man flaskorna så stöder man dessutom föräldralösa babyelefanter i Kenya. Till Aiko har jag också en handduk som fungerar som en stor disktrasa, den suger upp vatten jättebra och är lätt att vrida ur för att få torr igen. Den finns i olika varianter och märken och finns att köpa lite varstans. 

Jag håller upp Aikos nos så att jag kan tvätta ansiktet utan att han får vatten i nosen.Schamponerad för att få bort smuts och hudavlagringar. Ibland krävs det en extra schamponering på benen för att få dem ordentligt rena. Därefter conditioner för att få pälsen mjuk och lätt att borsta. Det är viktigt med halkmatta i badkaret så att han står stadigt och inte halkar omkull.Shake it baby."Får jag komma upp nu?"Torka med den enorma "disktrasan".Därefter vrids den ur för att kunna absorbera mer vatten.Blöt och frusen hund som nu är ren, mjuk och luktar jättegott.Beroende på hur lång päls han har så får han fönas torr eller självtorka. Får Aiko bestämma så blir det att självtorka invirad i en handduk i mammas eller pappas knä. Dock bör man vara försiktig med självtorkningen då hundar lätt får fukteksem. Aiko har drabbats av "hot spots" eller akut dermatit som det heter på medicinspråk, men mer om det i ett annat inlägg.

Frika

Kommentarer
Postat av: sofia

Vår hund (engelsk springer spaniel) har fått hot spots säkert 3 gånger. Skulle vara jättebra och intressant om du skrev ett inlägg om det! :)

2011-07-27 @ 02:17:43
URL: http://jajjebjern.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0